Nezle neden olur?

İçindekiler:

  1. Nezle neden olur?
  2. Nezle ilaçsız nasıl geçer?
  3. Nezle tehlikeli mi?
  4. Grip ne kadar sürede geçer?

Nezle neden olur?

Tıp dilinde nazofarenjit veya üst solunum yolu enfeksiyonu olarak bilinen bir hastalık olan nezle (soğuk algınlığı), buruna yahut soluk borusuna yerleşen virüslerin neden olduğu bir rahatsızlıktır. Solunum yolu ile alınan virüsler burun mukozasına yerleşir; burunda tıkanma ve hapşırma meydana gelir.

Nezle ilaçsız nasıl geçer?

Nezlenin geçmesi adına, nezle olan bireylerin eve en az bir gün boyunca dinlenmeleri gerekmektedir. Bağışıklığın yeniden güçlenmesi adına bol bol dinlenmek oldukça önemlidir. Bunun yanı sıra bolca sıvı almak önemlidir. Su tüketmek, nezle yüzünden oluşan sıvı kaybını en aza indirir.

Nezle tehlikeli mi?

Değişik virüslerle oluşabilen, kırıklık burun akıntısı, öksürük gibi belirtilerle seyreden, en fazla bir hafta on gün içinde kendiliğinden iyileşen bulaşıcı bir hastalıktır. Semptomlar rahatsız edici veya ağrılı olabilir, ancak genellikle kalıcı bir zarara neden olmazlar.

Grip ne kadar sürede geçer?

Şikayetler genellikle 7 gün sürer, ilk 2-3 gün içerisinde şiddetlenir ve sonrasında düzelme başlar, ancak iyileşme süresi 1- 2 haftaya kadar da uzayabilir. Belirtiler hastanın günlük işlerini etkileyecek düzeye ulaşabilir. Halsizlik grip geçtikten sonra bile birkaç hafta devam edebilir.