Mısır patlatmak için ne kadar yağ?

İçindekiler:

  1. Mısır patlatmak için ne kadar yağ?
  2. Baharatlı Patlamiş mısır nasıl yapılır?
  3. Mısır nasıl patlatılır tuzlu?
  4. Nefis Yemek tariflerinden mısır nasıl patlatılır?
  5. Mısıra hangi baharatlar atılır?
  6. Evde acılı patlamış mısır nasıl yapılır?

Mısır patlatmak için ne kadar yağ?

Bütün bu soruların cevapları hemen aşağıda... Öncelikle ihtiyacınız olan malzemeler derin ve ince tabanlı bir tencere, 4 yemek kaşığı sıvı yağ, 1 çay kaşığı tuz, 1 çay bardağı da mısır. Derin, ince tabanlı bir tencereyi orta ısıda açtığınız ocağın üstüne koyun.

Baharatlı Patlamiş mısır nasıl yapılır?

İnce tabanlı derin bir tencereye yağı ekleyin. Yağın üzerine toz sebze çeşnisi ve diğer tüm baharatları ilave edin. İçinde yağ ve baharatlar bulunan tencereyi ocağın üzerine alın ve kısık ateşte 2-3 dakika ısıtıp ocaktan alın. İçinde ısınmış baharat ve yağ bulunan tencerenin içine hemen patlamış mısırları ilave edin.

Mısır nasıl patlatılır tuzlu?

Teflon ağzı kapaklı tencerede yapalım mısırı, yağı, tuzu aynı anda tencereye dökelim karıştıralım. Ocağın üstüne koyalım, yüksek ateşte tencerenin ağzını açmadan 5 -6 kez sağa sola çalkalayalım. İyi patlaması için mısırların hepsi patlasın hemde yanmasınlar diye. Afiyet olsun.

Nefis Yemek tariflerinden mısır nasıl patlatılır?

Çıtır Çıtır Patlamış Mısır Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Büyük bir tencereye sıvı yağı alın, ısıtın, mısırı ve tuzu ilave edin karıştırın.
  2. Bir tane mısır patlayınca tencerenin üzerine kağıt havlu örtün .
  3. Kapağını kapatın kısık ateşte patlamaya bırakın.
  4. 10 saniyede bir tencereyi sallayın kapağını sakın açmayın.
Daha fazla öğe...

Mısıra hangi baharatlar atılır?

Baharatlı patlamış mısır yapmak için; aldığınız mısırın taze olmasına ve tencerenin taban kalınlığının ince olmasına dikkat edin. Küçük bir kase içine damak tadınıza göre karabiber, kimyon, kırmızı toz biber ve 1 çay kaşığı silme tuz koyup, karıştırın. İsteğe göre biraz da kekik ekleyebilirsiniz.

Evde acılı patlamış mısır nasıl yapılır?

Isınan yağın üzerine 1 türk kahvesi fincanı cin mısırı ekleyin. Mısırların rengi değişene kadar karıştırın. Patlamaya çok yakın 2 çay kaşığı acı kırmızı pul biber ekleyip, tekrar karıştırın. Daha sonra tencerenin kapağını kapatıp, mısırların patlamasını bekleyin.