Zerdeçal ishal yapar mı?

İçindekiler:

  1. Zerdeçal ishal yapar mı?
  2. Zerdeçal zehirler mi?
  3. Zerdeçal gaza iyi gelir mi?
  4. Zerdeçal zararı var mı?
  5. Zerdeçalın tansiyona zararı var mı?

Zerdeçal ishal yapar mı?

Zerdeçalın bilinen belirgin yan etkileri yoktur. Ancak aşırı miktarda zerdeçal tüketimine karşı dikkat edilmesi önerilmektedir. Zerdeçal kullanan bazı kişilerde mide bulantısı, baş dönmesi ve ishal gibi durumlar görülebilmektedir.

Zerdeçal zehirler mi?

Kan basıncının düşmesi normal şartlar altında pek tehlikeli sayılmasa da zerdeçalı gerekenden fazla tükettiğinizde kan basıncı da fazlasıyla alt seviyelere düşecektir. Aynı zamanda vücuda giren zerdeçal kan basıncına olumsuz etki yaptığı gibi tüm bir vücudu sarsmaya ve birçok probleme neden olmaktadır.

Zerdeçal gaza iyi gelir mi?

Sindirim sisteminizi korur, bağırsaklara iyi gelir Zerdeçalın lifli yapısı sindirim sistemini iyileştirir. Zerdeçal kabızlığa iyi gelir. Şişkinlik ve gaz sorunu yaşayanlar için de doğal bir tedavi yöntemidir.

Zerdeçal zararı var mı?

Zerdeçalın yan etkileri çok fazla görülmemiş olsa da, bazı kişilerde mide rahatsızlıklarına, bulantıya, baş dönmesine ve ishale neden olabilmektedir. Zerdeçalın tavsiye edilen günlük kullanım miktarının aşılmaması önerilir (2).

Zerdeçalın tansiyona zararı var mı?

Tencere yemeklerine bir çay kaşığı zerdeçal koymak lazım, daha fazla değil. Fazla kullanılırsa tansiyon yükseltir, mideye rahatsızlık verebilir. Hamileler de aşırı tüketimden kaçınmalıdır.