Pirinçli domates pilavı nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Pirinçli domates pilavı nasıl yapılır?
  2. Yapılır Domatesli pilav nasıl yapılır?
  3. Domatesli Bulgur Pilavı nasıl olur?
  4. Etli Domatesli pilav nasıl yapılır?
  5. Domatesli pilav nasıl yapılır nefis yemek tarifleri?
  6. Domatesli pilava soğan konulur mu?
  7. Domatesli pilava ne kadar su konur?

Pirinçli domates pilavı nasıl yapılır?

Öncelikle domateslerimizi rendeleyip kavrulmak üzere bir tencereye alıyoruz. Domateslerin üzerine toz şekeri ilave edip suyunu çekene kadar, tencerenin kapağını kapatmadan kavuruyoruz. kavrulan domateslerimizi bir kenarda beklemeye bırakıyoruz. Pilav tenceremize sıvıyağımızı koyuyoruz.

Yapılır Domatesli pilav nasıl yapılır?

Ortadan ikiye kesip uç kısımlarını aldığınız domatesleri rendenin ince kısmıyla rendeleyin. Tereyağını, yanmaz-yapışmaz tabanlı geniş bir pilav tenceresinde zeytinyağı ilavesiyle kızdırın. Rendelenmiş domatesleri ekleyip kısık ateşte kavurmaya başlayın. Bol suda yıkadığınız pirinçlerin fazla suyunu süzdürün.

Domatesli Bulgur Pilavı nasıl olur?

Soğanlar kavrulunca biber salçasını ekleyip kavurmaya devam edin. Üzerine kabuklarını soyduğunuz domatesleri yine küp küp doğrayıp ekleyin. Suyu, tuzu ve karabiberini de ekledikten sonra 5 dakika kadar kaynatın. Daha sonra bulguru ilave edip suyu çekene kadar orta kısıklıktaki ateşte pişirin ve demlenmeye bırakın.

Etli Domatesli pilav nasıl yapılır?

Etli Domatesli Pilav Tarifi Yapılışı Önce domatesleri soyalım ufak ufak doğrayalım. Kızmış tavamızda yağımızı eritelim etimizi ilave edelim ve kavuralım. Etimiz kavrulduktan sonra baharat ve domatesleri ekleyelim karıştıralım orta ateşte 5 dakika pişirelim. Piştikten sonra suyunu ve tuzunu ilave edelim.

Domatesli pilav nasıl yapılır nefis yemek tarifleri?

Nefis Domatesli Pilav Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Pirinç ayıklanır. ...
  2. Domatesin kabukları soyulup küçük küçük doğranır. ...
  3. Kaynayınca pirinç ilave edilir ve tuz katılır. 5 dakika harlı ateşte sonra 5 dk orta harlı ateşte daha sonra ise altı kısılarak pişirilir.
  4. Tencere cızırdayınca ocaktan alınır.
Daha fazla öğe...

Domatesli pilava soğan konulur mu?

Domatesli Pilav Püf Noktaları - Lezzeti arttırmak için mutlaka ince kıyılmış soğan kullanmalısınız ve bolca kavurmalısınız. - Yine pirinci güzelce yıkayıp nişastasından arındırıp soğanla kavurmalısınız.

Domatesli pilava ne kadar su konur?

Tencereye 2 yemek kaşığı sıvı yağ konur. Rendelenmiş domatesler biraz pişirilir. 1.5 su bardağı su ile tuz eklenir ve suyu çekmesi beklenir. Suyunu çeken pirinçler 15 dk bekletildikten sonra 2 yemek kaşığı tereyağ eritilir.