Şeker Portakalı 100 Temel Eser mi?

İçindekiler:

  1. Şeker Portakalı 100 Temel Eser mi?
  2. Şeker Portakalı serisi kaç yaş için?
  3. Şeker Portakalı nın konusu ne?
  4. Şeker Portakalı kaç sayfa ve yazarı kim?
  5. Şeker Portakalı bize ne anlatıyor?
  6. Şeker Portakalı Zeze nasıl biri?
  7. Güneşi uyandıralım kitabının konusu ne?

Şeker Portakalı 100 Temel Eser mi?

Tüm dünyada çocukların ilgiyle okuduğu Brezilyalı yazar Jose Mauro de Vasconcelos'un Şeker Portakalı kitabı Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) İlköğretim okullarında okutulacak 100 Temel Eseri arasında yer alıyor. 1968 tarihli roman, fakir bir aile çocuğu olan Zeze'nin yaşadıklarını anlatıyor.

Şeker Portakalı serisi kaç yaş için?

5 yaşındaki bir çocuğun büyüme arzusunu anlatan, büyüklere ve çocuklara hitap edecek bir kitap.

Şeker Portakalı nın konusu ne?

Şeker Portakalı kitabının konusu ailesinden sürekli olarak şiddet gören bir çocuğun, ailesinin yanından kaçtıktan sonra yeni bir aile ile tanışması ve artık onları ailesi olarak görmesi. Kitabın ana fikri ise her çocuğun ilgiye ve sevgiye ihtiyacı vardır. Gereken ilgi ve sevgi her çocuğa gösterilmelidir.

Şeker Portakalı kaç sayfa ve yazarı kim?

Şeker Portakalı (Ciltsiz)
Çevirmen:Emrah İmre
Orijinal Adı:O Meu Pé de Laranja Lima
ISBN:9789750738609
Dil:TÜRKÇE
Sayfa Sayısı:182
5 satır daha

Şeker Portakalı bize ne anlatıyor?

Brezilyalı yazar Mauro De Vasconcelos tarafından yazılan Şeker Portakalı'nda, Brezilya'nın Minas Gerais bölgesinde yaşayan fakir bir ailenin beş yaşındaki oğlu olan hayal gücü çok gelişmiş Zeze adlı çocuğun başından geçenler anlatılıyor. Yazar, kendi çocukluğundan izler taşıyan kitabı 12 günde yazdığını ifade eder.

Şeker Portakalı Zeze nasıl biri?

Zeze, yaramaz olmasının yanında hayal gücü geniş, okumayı tek başına sökecek kadar akıllı ve öğretmenini mutlu etmek için her gün ona bir çiçek götürecek kadar duygulu bir çocuktur. Çok küçük yaşta okula başlayan Zeze, okulda uslu ve çalışkan bir öğrenci olur; sokakta ise yaramazlıklarını sürdürür.

Güneşi uyandıralım kitabının konusu ne?

Güneşi Uyandıralım Konusu Güneşi Uyandıralım kitabında Zeze biraz daha büyümüş ve romanda artık 11 yaşındadır. Ailesi, onun daha iyi bir yaşam sürmesi ve eğitim görmesi için zengin bir aileye evlatlık olarak verir. Tek dostu ve sırdaşı şeker portakalını kaybetmesinin acısı üzerine bir de ailesinden kopması eklenir.