Kolonyanın formülü var mı?

İçindekiler:

  1. Kolonyanın formülü var mı?
  2. Kolonya zararı var mı?
  3. Kolonya ismi nereden gelmektedir?
  4. Vajinaya kolonya sürmek zararlı mıdır?
  5. Limon kolonyası 80 derece ne demek?
  6. Kolonya neden içilmez?
  7. Kolonya içtikten sonra ne olur?
  8. Kolonya vajinaya sürülür mü?

Kolonyanın formülü var mı?

İçeriğinde kullanılan etil alkol, ürünün ana ham maddesi olup güzel kokusunu veren ise esans bazlı sıvılardır. ... 0 etil alkol ile üretilmesi gereken kolonya için kullanılan formül, 45 ml etil alkol, 45 ml su ve 15 ml esans bazlı sıvının karıştırılmasıdır.

Kolonya zararı var mı?

Bir çeşit parfüm olan kolonyanın içeriğinde esans, su ve alkol kullanılır. Bu doğrultuda piyasaya sürülen kolonyaların cilde herhangi bir zararı olmaz. Kolonya doktorların yaptığı açıklamaya göre cildi kurutur, terlemeyi önler ve özellikle hassas ciltlerde ciddi hasarlar verebilir.

Kolonya ismi nereden gelmektedir?

Daha çok Türkiye'de bilinen ve kullanılan kolonyanın dünyadaki çıkış öyküsü aslında oldukça ilginç. Bakın kolonya nerede, ne zaman ve nasıl hayatımıza girdi. Kolonya, asıl adını dünyada ilk kez üretildiği Almanya'nın Köln şehrinden alıyor. Kelime anlamı ise Fransızca'da Köln suyu anlamına gelen 'Eau de cologne'.

Vajinaya kolonya sürmek zararlı mıdır?

Adet döneminde kötü kokulardan kaçınmak için fazla miktarda parfüm, kolonya vs kullanmanın yararı yoktur. Özellikle genital bölgenize kolonya veya parfüm sürmekten ve kokulu pedler kullanmaktan kaçınmalısınız.

Limon kolonyası 80 derece ne demek?

80 derece kolonya; kolonya alkol oranı %80'in üzerinde olan kolonya çeşitleridir. ... Eğer 80 derece kolonya alkol oranı olan bir kolonya, uygun koşullarda saklanırsa ve güneşten uzak tutulursa yaklaşık 5 yıl kadar alkol etkisini korumaktadır.

Kolonya neden içilmez?

Bunun sebebi metil alkolün ucuz olmasındandır. Kaçak içkilerde kullanılan bu alkoldür. Bu durum ise insan sağlığını hiçe saymaktır. Kolonyada kullanımı yasak olan metil alkol ağız yoluyla içilerek, buharının solunmasıyla, veya deriden emilerek vücuda alındığında zehirlenme durumu oluşmaktadır.

Kolonya içtikten sonra ne olur?

Prof. Dr. Özyaral sahte kolonyanın mide bulantısı ve kusma yarattığına dikkat çekerek, "Sahte kolonya mide bulantısı ve kusma, baş dönmesi yaratır. Çünkü bir kimyasal kokluyorsunuz.

Kolonya vajinaya sürülür mü?

En uygun olanı ayakta duş almanızdır. Adet döneminde kötü kokulardan kaçınmak için fazla miktarda parfüm, kolonya vs kullanmanın yararı yoktur. Özellikle genital bölgenize kolonya veya parfüm sürmekten ve kokulu pedler kullanmaktan kaçınmalısınız.