Orjinalin yazılışı nedir?

İçindekiler:

  1. Orjinalin yazılışı nedir?
  2. Orjinal mi orjinal mi?
  3. Inisiyatif kelimesi nasıl yazılır?
  4. Orijinal nasıl yazılır imla kılavuzu?
  5. Orjinal kelimesi Türkçe mi?
  6. Inisiyatif TDK ne demek?
  7. Insiyatif mi inisiyatif mı?
  8. Orjinal in Türkçesi nedir?
  9. Orjinal kelimesinin Türkçesi nedir?
  10. Inisiyatif mi?
  11. Bonkör ne demek TDK?
  12. TDK metot nasıl yazılır?

Orjinalin yazılışı nedir?

Türk Dil Kurumu Sözlüğünde kelimenin doğru yazımı 'orijinal' olarak geçmektedir. Sözlükte kullanım ve yazımın doğru olanının 'orijinal' olduğuna yönelik cevapsa kaynak olarak orjinal yerine 'orijinal' kelimesinin barınmasıdır.

Orjinal mi orjinal mi?

İşte doğru yazılışı hakkında bilinmesi gerekenler. Bir harf üzerinden en çok hata yapılan kelimelerden biri olarak orijinal öne çıkıyor. Türk Dil Kurumu açısından ise bu kelimenin doğru yazılışı 'orijinal' olarak değerlendirilmektedir. TDK'ya göre bu Kelimenin doğru yazılışı 'orijinal' şeklinde tanımlanmaktadır.

Inisiyatif kelimesi nasıl yazılır?

İNİSİYATİF NASIL YAZILIR? Bu kelimenin inisiyatif mi, insiyatif mi olarak yazıldığı sorgulanır. Bu kelimenin doğru kullanımı inisiyatif şeklinde olmalıdır.

Orijinal nasıl yazılır imla kılavuzu?

Bu kelimenin “orijinal, orjinal” olarak yazıldığı sorgulanır. Bu kelimenin doğru kullanımı orijinal şeklinde olmalıdır. Cümle içinde kullanımı: “Antikacıda Osmanlı dönemine ait orijinal el yazması bir kitap buldu.”

Orjinal kelimesi Türkçe mi?

Fransızca original "1. kökene ait, asli, sonradan eklenmiş olmayan, 2. tuhaf huylu insan" sözcüğünden alıntıdır.

Inisiyatif TDK ne demek?

İnisiyatif almak: Elinde bulunan karar verme yetkisini harekete geçirmek, kullanmak. (İnisiyatif almak aynı zamanda inisiyatifi ele geçirmek olarak da kullanılabilmektedir. İnisiyatif kullanmak: Gerekli olan bir kararı öncelik ile almak.

Insiyatif mi inisiyatif mı?

İNİSİYATİF NASIL YAZILIR? Bu kelimenin "insiyatif mi, inisiyatif mi?" olarak yazıldığı sorgulanır. Bu kelimenin doğru kullanımı İnisiyatif şeklinde olmalıdır.

Orjinal in Türkçesi nedir?

ORİJİNAL KELİME ANLAMI NEDİR? Türk Dili Kurumu sözlüğüne göre; kelime çeşitli anlamlarda kullanılmaktadır. Orijinal sözcüğü; özgün, otantik, alışılagelenden daha değişik, şaşırtıcı nitelikte olan, fabrikası tarafından yapılan, taklit olmayan araç ve gereç anlamına gelmektedir.

Orjinal kelimesinin Türkçesi nedir?

Orjinal nedir TDK? Sözlü kullanımdan kaynaklı yanlış yazımı ise orjinal olarak bilinmektedir. Türk Dil kurumuna göre orijinal kelimesinin doğru yazılışı orijinal şeklinde olmaktadır.

Inisiyatif mi?

Türkçe'de bazı kelimelerin anlamları ve yazılış biçimleri sık sık bu sözlük üzerinde sorgulanmaktadır. İNİSİYATİF NASIL YAZILIR? Bu kelimenin "insiyatif mi, inisiyatif mi?" olarak yazıldığı sorgulanır. Bu kelimenin doğru kullanımı İnisiyatif şeklinde olmalıdır.

Bonkör ne demek TDK?

1. İyi yürekli. 2. Cömert: Bonkör bir insan.

TDK metot nasıl yazılır?

METOT NASIL YAZILIR? Bu kelimenin "metot mu , metod mu?" olarak yazıldığı sorgulanır. Bu kelimenin doğru kullanımı metot şeklinde olmalıdır.