Yurtdışına kargo ile telefon gönderilir mi?

İçindekiler:

  1. Yurtdışına kargo ile telefon gönderilir mi?
  2. Yurtdışına telefon göndermek yasak mı?
  3. Cep telefonu gümrükten geçer mi?
  4. Parfüm gümrükten geçer mi?
  5. Yurtdışına öğe gönder Edi alındı ne demek?
  6. Yurtdışına ilaç göndermek yasak mı?
  7. Yurtdışından gelen telefon gümrükten geçer mi?
  8. Kargoda ne yasak?

Yurtdışına kargo ile telefon gönderilir mi?

Hayır, posta/hızlı kargo taşımacılığı yoluyla muaf olarak veya vergileri ödenerek cep telefonu getirilmesi mümkün bulunmamaktadır. Dolayısıyla, bu yolla cep telefonu getirilmiş olsa dahi hiçbir surette sahibine teslim edilmemektedir.

Yurtdışına telefon göndermek yasak mı?

Üretimi yapılan her ürünün yurtiçi ve yurtdışına alıcısı bulunmaktadır. Ancak bazı sektörler ise hizmet sektörüdür. ... Bu ürünler genellikle akıllı telefonlar akıllı cihazlar olmaktadır. Yurtdışına telefon göndermek veya Türkiye'ye getirmek yasal olarak herhangi bir sorun olmaz.

Cep telefonu gümrükten geçer mi?

Karar eki Ek-9 listede belirtildiği gibi, yabancı misyon mensupları hariç, her bir yolcunun iki takvim yılında bir adet ile sınırlı olmak üzere, telefonun kıymetine bakılmaksızın cep telefonunu gümrük vergilerinden muaf olarak yurda getirmeleri mümkün bulunmaktadır.

Parfüm gümrükten geçer mi?

Yolcuların yanlarında getirebileceği hediyelik eşyalar için de sınırlamalar bulunuyor. Örneğin, bu kapsamda en fazla 3 karton sigara, cep telefonu, 600 ml'yi aşmamak kaydıyla parfüm, 1 kilo çay gibi eşyalar ithal edilebiliyor.

Yurtdışına öğe gönder Edi alındı ne demek?

Bu ifade, kargo bilgilerinin alıcı ülkeye iletildiğini belirtir. Ürün hâlâ kargo şirketindedir. Send item abroad (EDI-received) Gonderi yurtdisina sevk edildi: İşte bu kısım önemli.

Yurtdışına ilaç göndermek yasak mı?

Yurtdışın da gümrükten alıcı için doktor raporu sağlık raporu ve diğer evraklar istenebilir. Yurtdışına ilaç gönderimi için Türkiye'den çıkışı yasak olmamakla beraber Yurtdışı gümrük prosedürlerinin bu konuda sıkı olması alıcıya ait doktor raporu reçete sosyal sağlık bilgileri ve ilaç kullanma nedenleri talep edilir.

Yurtdışından gelen telefon gümrükten geçer mi?

Kaldı ki şöyle de bir durum var; yurt dışından telefon sipariş edemiyorsunuz. Etseniz bile cihaz gümrüğe takılacaktır. ... Hediyelik eşya statüsünde muafen veya vergileri ödenerek veya posta yoluyla cep telefonu getirilmesi ise mümkün değil.

Kargoda ne yasak?

Aşağıdaki ürünler (veya açıklamada yer alan ürünler) KargoGO.com'da yer alan kargo firmalarıyla taşınmamaktadır.
  • Aerosol.
  • Traş Kremi/ Losyonu.
  • Hava Yastığı
  • Alkollü İçecekler.
  • Cephane.
  • Hayvan (Canlı veya Ölü)
  • Petrol (Sıvı veya Gaz halde)
  • Aromaterapi Yağı
Daha fazla öğe...