Haydari nasıl yapılır ev yapımı?

İçindekiler:

  1. Haydari nasıl yapılır ev yapımı?
  2. Soğuk meze haydari nasıl yapılır?
  3. Haydari neyle yapılıyor?
  4. Patlıcan Haydari nasıl yapılır?
  5. Cevizli Haydari nasıl yapılır?
  6. Haydari Tarifi verir misin?
  7. Haydariye dereotu konur mu?
  8. Patlıcanlı Haydari olur mu?
  9. Haydariye peynir konur mu?
  10. Haydariye ceviz konur mu?

Haydari nasıl yapılır ev yapımı?

Karıştırma kabına süzme yoğurt alınır. Beyaz peynir çatalla ezilerek ufalanır, dereotu ince kıyılır, yoğurdun üzerine ilave edilir. Son olarak naneli tereyağı, ezilmiş sarımsak, tuz eklenerek karıştırılır. Servis tabağına alınarak üzeri zeytinyağı ve dereotu ile süslenir, servis edilir.

Soğuk meze haydari nasıl yapılır?

Haydari Nasıl Yapılır?
  1. Sarımsağı ezip bir kapta yoğurt ile karıştırın. ...
  2. Sarımsaklı süzme yoğurdun içine baharatlı tereyağını hızlı bir şekilde karıştırarak ilave edin.
  3. Tuz ve karabiberi ekleyip soğuttuktan sonra dondurma kaşığıyla şekillendirerek servis yapın.
Daha fazla öğe...

Haydari neyle yapılıyor?

Temelde tat ve kıvamını veren süzme yoğurt, nane, sarımsak ve zeytinyağıyla hazırlanan enfes meze haydari tarifini arzu ettiğiniz taze ve kuru baharatlarla çeşnilendirebilirsiniz. Beyaz peynir çatalla ezilerek ufalanır, dereotu ince kıyılır. Tereyağında nane kızdırılarak ılınması için bekletilir.

Patlıcan Haydari nasıl yapılır?

Kabuklarını soyduğunuz patlıcanı bir bıçak yardımıyla kesme tahtasının üzerinde dövün. Peyniri ezin ve süzme yoğurt, rendelenmiş sarımsak, karabiber ve zeytinyağı ile karıştırın. Patlıcanı da ilave ederek güzelce karıştırın. Üzerine zeytinyağı ve toz kırmızı biber serperek servis edin.

Cevizli Haydari nasıl yapılır?

Haydari Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Zeytinyağını küçük bir tavada kızdırın. Ceviz içini ekleyip 2 dakika kadar soteledikten kenara alıp soğumaya bırakın.
  2. Sarımsakları ezerek püre haline getirin. ...
  3. Bir kaşık ya da çırpıcı yardımıyla iyice karıştırdıktan sonra servis tabağına alın. ...
  4. Afiyet olsun!

Haydari Tarifi verir misin?

Haydari Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Zeytinyağını küçük bir tavada kızdırın. Ceviz içini ekleyip 2 dakika kadar soteledikten kenara alıp soğumaya bırakın.
  2. Sarımsakları ezerek püre haline getirin. ...
  3. Bir kaşık ya da çırpıcı yardımıyla iyice karıştırdıktan sonra servis tabağına alın. ...
  4. Afiyet olsun!

Haydariye dereotu konur mu?

Haydariye ekleyeceğiniz yeşillik genellikle dereotu ve kuru nane olur. Ancak siz bu yeşillikleri sevmiyorsanız maydanoz gibi başka yeşilliklerle de haydari yapmayı deneyebilirsiniz. Haydariye dövülmüş ceviz közlenip ezilmiş patlıcan ekleyerek farklı lezzette mezeler elde edebilirsiniz.

Patlıcanlı Haydari olur mu?

O çok sevdiğimiz haydarinin içine patlıcan ekleyelim. ... Patlıcanı fırında hızlı bir şekilde közleyip, bir pratik yöntemle kabuklarını soyuyoruz. Ardından tüm sihirli malzemeleri buluşturup, üzerine de bolca zeytinyağı gezdirerek servis ediyoruz. Yemelere doyum olmaz bu mezenin masada seveni çok olacak.

Haydariye peynir konur mu?

Haydari meze sofralarının en sevilen lezzetlerinin başında gelir. ... Haydariye koyduğunuz beyaz peynirin Ezine peyniri gibi yağlı bir çeşit olması, peynirin kolayca ezilmesini ve yoğurdun içinde daha homojen bir biçimde karışmasını sağlar. Haydariye ekleyeceğiniz yeşillik genellikle dereotu ve kuru nane olur.

Haydariye ceviz konur mu?

Temelde tat ve kıvamını veren süzme yoğurt, nane, sarımsak ve zeytinyağıyla hazırlanan enfes meze haydari tarifini arzu ettiğiniz taze ve kuru baharatlarla çeşnilendirebilirsiniz. ... Biz tercihimizi süzme yoğurda çok yakışan ceviz içinden yana kullandık.Siz dilerseniz cevizsiz de hazırlayabilirsiniz.