Sigortanin yatip Yatmadigini nasil ogrenirim?

İçindekiler:

  1. Sigortanin yatip Yatmadigini nasil ogrenirim?
  2. Sosyal güvencem var mı nasıl öğrenebilirim?
  3. Sigortam başladı mı nasıl öğrenebilirim?
  4. Sigorta girişi yapılıp yapılmadığını nasıl öğrenebilirim?
  5. Sosyal güvencesi olmayanlar ne yapmalı?

Sigortanin yatip Yatmadigini nasil ogrenirim?

Bunu yapmanız için E-Devlet şifreniz yoksa en yakın PTT şubesinden E-Devlet şifresi almalısınız. Ardından sisteme giriş yapıp SGK Hizmet Dökümü şeklinde arama yapmalısınız. Aramada karşınıza çıkan sayfadan sigortanızın yatıp yatmadığını kolayca öğrenebilirsiniz. Bir diğer yöntemse ALO 170 SGK hattını aramaktır.

Sosyal güvencem var mı nasıl öğrenebilirim?

Bunun için; – Öncelikle https://www.turkiye.gov.tr/sosyal-guvenlik-kurumu linki ile e-devlet'in Sosyal Güvenlik Kurumu sayfasına girin. – Daha sonra karşınıza çıkan seçenekler arasında primlerini hangi sigorta biriminden ödeniyorsa (4A,4B ya da 4C) onu bulmanız gerekiyor.

Sigortam başladı mı nasıl öğrenebilirim?

https://www.turkiye.gov.tr/4a-hizmet-dokumu Bu imkan sayesinde sadece T.C numaranızı bilmeniz yeterli. Bu sayede işe giriş çıkışlarınızı, SSK'nızın yatıp yatmadığını gönül rahatlığıyla görebilirsiniz.

Sigorta girişi yapılıp yapılmadığını nasıl öğrenebilirim?

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İletişim Merkezi olan 170'i arayın. Ardından operatörün yönlendirmelerini takip ederek "Sigortalılık hizmet süresi" hakkında bilgi almak için 2'yi tuşlayın.

Sosyal güvencesi olmayanlar ne yapmalı?

Sosyal güvencesi olmayan vatandaşların GSS primi ödeyip ödemeyeceğini ve prim tutarını hesaplamak için bir test yapılır. Bu kapsamdaki kişiler GSS'li oldukları tarihten itibaren ikametgahları olan yerdeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı şubelerine giderek test yaptırmalıdır.