Medula sistemi ne demek?

İçindekiler:

  1. Medula sistemi ne demek?
  2. Medula Eczane giriş nasıl yapılır?
  3. Medula Optik sisteminin amacı nedir?
  4. SGK provizyon sistemi nedir eczane?
  5. SGK Medula şifresi nasıl alınır?
  6. Majistral reçete girişi nasıl yapılır?
  7. Böbreğin yapısında neler var?
  8. Doktor Medula şifresi nasıl alınır?
  9. Medula sistemi ne zaman başladı?
  10. Medula Optik ne demek?
  11. Medulla ne demek Anatomi?
  12. Medulla Tıpta nedir?
  13. Provizyon almak ne demek?

Medula sistemi ne demek?

Medula, GSS ile sağlık tesisleri arasında, sağlık tesislerinin iç süreçlerine müdahale etmeksizin fatura bilgisini elektronik olarak toplamak, hizmetlerin ödemesini gerçekleştirmek için oluşturulmuş bütünleşik sistemdir.

Medula Eczane giriş nasıl yapılır?

MEDULA'DA “REÇETE GİRİŞ” BÖLÜMÜNDE; 4....İşlem basamakları şu şekildedir:
  1. Kurum olarak "Yeşil Kart" seçilir ve hastanın T.C. ...
  2. Hastane numarası, Protokol no, Doktor adı-soyadı ile diploma no girilir.
  3. Reçete tarihi, ilaç alım tarihi ve Sayfa no girilir.
  4. İlaç karekodu veya barkodu okutulur.
Daha fazla öğe...

Medula Optik sisteminin amacı nedir?

Birçok açıdan düşünülmüş olan ve sanal ortam içerisinde çeşitli kayıtlara birkaç sayfa ile ulaşılabilir olan medula adı verilen bu sistemde amaç SGK'ya bağlı kişilere sunulan optik ürünleriyle ilgili tüm karekod detaylarına ulaşabilmek ve bununla ilgili kayıtları en hızlı şekilde tutabilmektir.

SGK provizyon sistemi nedir eczane?

MEDULA adı verilen online sistem kısaca "reçete onay sistemi / reçete provizyon sistemi" şeklinde tanımlanıyor. MEDULA - Reçete Provizyon Sistemi temelde 2 amaçla geliştirilmiştir: - SGK (Sosyal Güvenlik Kurumu) ile sözleşmesi olan eczanelerin sigortalı / hak sahiplerine ait reçeteleri faturalandırması.

SGK Medula şifresi nasıl alınır?

e-Devlet Kapısı üzerinden de (elektronik imzanızla giriş yaparak) şifre alabilirsiniz. Sorunlarınızı eczane@sgk.gov.tr adresine yollayabilirsiniz. E-Posta'nızda T.C. Kimlik Numaranızı bildirmeyi unutmayınız.

Majistral reçete girişi nasıl yapılır?

Majistral Reçete Nasıl Girilir ?
  1. Majistral Reçete giriş ekranı ayrı bir ekrandır. Önce bu ekrana reçete girişi yapılır.
  2. Majistral reçete kaydı tamamlandıktan sonra majistralkod alınır.
  3. CETAS Reçete Giriş ekranı açılır. Majistralkod yapıştırılır ve majistral reçetenin tutar bilgileri CETAS reçetesine eklenir.

Böbreğin yapısında neler var?

Kuru fasulye tanesi biçiminde olan iki adet böbreğin üst tepesinde kana önemli hormonlar salgılayan birer böbreküstü (adrenal) bezi bulunur. Böbreklerin içindeki süzme birimlerine “nefron” denir. Böbrekte idrarın yapıldığı temel yapıyı oluşturan nefron, kanın süzüldüğü glomerül ve devamı olan tüplerden oluşur.

Doktor Medula şifresi nasıl alınır?

3) Hekimin elektronik imzası yoksa ve şifre almak istiyorsa; Medula Doktor Uygulamasından ( https://medeczane.sgk.gov.tr/doktor/login.jsp ) işlem yapabilir. (İlk defa işlem yapacaksa “Kullanıcı Tanımlama İşlemleri”, şifresini unuttuysa “Parolamı Unuttum” bölümü kullanılmalıdır.)

Medula sistemi ne zaman başladı?

Sağlık Bakanlığına bağlı hastanelerde 1/9/2006 tarihinde başlanılan bu uygulamaya, kanunun 78 inci maddesi gereği Kurumla sözleşmesi olsun veya olmasın, Kuruma fatura ibraz edecek olan üniversite ve özel hastanelerin de geçmesi gerekmektedir.

Medula Optik ne demek?

2012 yılından bu yana aktif şekilde kullanılan Medula optik sistemi, bir tür optisyenlere özel olarak hazırlanan alt yapılardan biridir. ... Medula sistemine bağlı olarak tüketiciler, optisyenlerle iletişime geçerek hızlıca problemlerini ya da sorunlarını çözebiliyor, hak sahiplerine uygun şekilde çözümler sağlamaktadır.

Medulla ne demek Anatomi?

Medulla oblongata, beyin sapının en alt kısmıdır. Omurilik ile beyin sapını birbirine bağlar. Kısaca “medulla” olarak ifade edilir. Medullada kemoreseptör denilen ve kandaki kimyasalları algılayan reseptörlerden bilgi alan nöronlar bulunmaktadır.

Medulla Tıpta nedir?

Omurilik soğanı veya medulla oblongata, beyinsapının parçası olan, beyinle omurilik arasında yer alan bölge.

Provizyon almak ne demek?

Genel Sağlık Sigortası kapsamında Sosyal Güvenlik Kurumu sağlık yardımlarından yararlanacak kişinin, sağlık hizmet sunucularına (hastane, eczane gibi) başvurduğuna SGK sağlık yardımları almaya müstahak olduğunun anlaşılabilmesi, yani adına sağlık provizyonu alınabilmesi için hak sahipliğinin Kurum sistemi üzerinden ...