İncir suyu ne işe yarar?

İçindekiler:

  1. İncir suyu ne işe yarar?
  2. İncir suyu nasıl çıkarılır?
  3. Taze incir suyu nasıl yapılır?
  4. İncir kürü nasıl içilir?
  5. Incir suyu ne zaman içilmeli?
  6. Incir suyu süt yapar mı?
  7. İncir kürü ne zaman uygulanır?
  8. Meyve suyu süt yapar mı?
  9. Bir günde kaç tane incir yemeli?
  10. Incirin Nelere faydası var?
  11. Incir ve havuç kürü nasıl yapılır?

İncir suyu ne işe yarar?

Tansiyonu dengelediği bilinir. Kalp rahatsızlıklarına karşı koruyucudur, kas ve eklem ağrılarını azaltır. Başta kabızlık olmak üzere pek çok sindirim ve bağırsak sorununa iyi gelir. Antioksidan olması nedeniyle vücudun zararlı bakterilerden arındırılmasında etkilidir.

İncir suyu nasıl çıkarılır?

Kuru incir suyu yapılışı şu şekildedir; Yarım litre klorsuz su kaynatıldıktan sonra içerisine 8-9 adet kuru incir ilave edilir. 7 dakika boyunca ağzı kapalı biçimde kaynatıldıktan sonra ocak kapatılarak ılımaya bırakılır. Kaynamış olan incirli su ılıdıktan sonra süzülür.

Taze incir suyu nasıl yapılır?

İncirleri yıkayalım, suyu kaynatalım. Kaynamış suya inciri ekleyelim. 20 dk daha kaynatalım, bardağa bırakalım. 15 dk bekleyip içelim.

İncir kürü nasıl içilir?

Kaynayan klorsuz suyun içerisine on beş tane kuru incir ilave edilir. Bu su yirmi dakika boyunca ağzı kapalı olarak kaynatılır. Kaynamanın ardından yirmi dakika tamamlandıktan sonra su süzülür. Hemen ardından ise incir kürü düzenli olarak içilmektedir.

Incir suyu ne zaman içilmeli?

Üçe veya ikiye bölerek öğünlerden on-onbeş dakika önce aç karnına içilir. şeklindedir. Bu formülün anlamı, iki defa yirmibeş gün uygulanır ve her yirmibeş gün tamamlandığında yedi gün ara verilecektir.

Incir suyu süt yapar mı?

İNCİRİN FAYDASI Üç litre suyun içine 6 adet inciri doğrayarak koyun ve 10 dakika kaynatın. Soğumaya bıraktığınız bu karışımı gün içerisinde tüketirseniz, sütünüzün yoğunluğu, kalitesi ve miktarı artar.

İncir kürü ne zaman uygulanır?

Üçe veya ikiye bölerek öğünlerden on-onbeş dakika önce aç karnına içilir. şeklindedir. Bu formülün anlamı, iki defa yirmibeş gün uygulanır ve her yirmibeş gün tamamlandığında yedi gün ara verilecektir. Toplam uygulama süresi elli gündür.

Meyve suyu süt yapar mı?

Yaz mevsimindeki tüm meyvelerin sularını içebilirsiniz. Örneğin kayısıda A ve C vitamini yanında kalsiyum ve potasyum da bulunur. Vücutta tıpkı östrojen etkisi yapan doğal kimyasallar içerir ve bu sayede annelerin süt üretimi artar.

Bir günde kaç tane incir yemeli?

Yüksek oranda pektin enzimi içermesi nedeniyle incir, kolesterolün düşürülmesinde de etkin bir maddedir. Bu nedenle günde 2 adet incir tüketimi kolesterolün düşürülmesine önemli fayda sağlar. İncir potasyumdan zengin bir meyvedir, bu özelliğinden ötürü de tansiyonu düzenlemede oldukça faydalıdır.

Incirin Nelere faydası var?

  • Alzheimer riskini azaltır.
  • Kalp yağlanmasını önler.
  • Kalp damar sağlığının korunmasına katkı sağlar.
  • Kanser türlerinin yayılmasını önler.
  • Bağışıklık sistemini güçlendirir.
  • Kemik ve iskelet sistemini güçlendirir. Kemik erimelerinin önüne geçer.
  • Astım hastalığına iyi gelir.
  • Bronşit hastalığına iyi gelir.
Daha fazla öğe...

Incir ve havuç kürü nasıl yapılır?

Farklı bir kapta kaynamakta olan yarım litre klorsuz suyun içerisine 20 adet kuru inciri bıçakla bir kez kesip ilave edin. Ağzı kapalı olarak 15 dakika kısık ateşte kaynatın. İncir ve havuç haşlama sularını çok fazla ılımadan karıştırın. 20 gün boyunca, her gün kahvaltıdan 15 dakika önce aç karnına bir su bardağı için.