2.5 aylık bebek neden kusar?

İçindekiler:

  1. 2.5 aylık bebek neden kusar?
  2. Bebeğin emdikten sonra neden ağzından süt gelmesi?
  3. Bebegin bogazina SUT Kacarsa ne yapilmali?
  4. Bebeklerde hangi kusmalar normal kabul edilir?

2.5 aylık bebek neden kusar?

Fışkırarak kusmalarda en tipik nedenler; bebeğe çok yemek yedirilmesi,reflü gibi mide problemleri, bebeğin anne karnında amniyos sıvısını fazladan yutması, süt alerjisi, doğumsal metabolik hastalıklar veya pilorstenozuolarak adlandırılan bir tıkanma problemidir.

Bebeğin emdikten sonra neden ağzından süt gelmesi?

Bebek emme işlemi sırasında ağzının içersinde bir vakum yapmaktadır. Bu negatif basınç anne memesinden sütün gelmesini sağlar. Eğer bebek tam yatar pozisyonda olursa gelen anne sütü burun arkasına kaçar. Hatta kulakların boğaz açılan kanalın ağzından kulak yoluna geçerek enfeksiyona neden olabilir.

Bebegin bogazina SUT Kacarsa ne yapilmali?

Eğer böyle bir durumla karşı karşıya kalırsanız bebeğinizi emzirme pozisyonundan kaldırarak, yüz üstü tutmanız gerekmektedir. Ayrıca sırtına vurarak, bebeğinizin boğazına kaçan sütü çıkarmasına yardımcı olabilirsiniz.

Bebeklerde hangi kusmalar normal kabul edilir?

Bunun ana sebebi ise yeni doğan bebeklerin yemek borusuyla mide arasındaki sfinkterin henüz gelişimini tamamlamamasıdır. Bebek büyüdükçe kusma seviyesi de sıklığı da azalır. Bebeğin kilo almasını ve gelişimini engellememesi durumunda 6 aya kadar görülen kusmalar normal olarak kabul edilir.