Antalyada en büyük deprem ne zaman oldu?

İçindekiler:

  1. Antalyada en büyük deprem ne zaman oldu?
  2. Antalyada kaç şiddetinde deprem oldu?
  3. Antalya deprem bölgesi mi?
  4. Antalya hangi fay hattı üzerinde?

Antalyada en büyük deprem ne zaman oldu?

Rodos Depremi • 8- Antalya Depremi 8- tarihleri arasında Antalya'da korkutacak derecede büyük depremler olmuştur. Depremde, limanda bir süre kurumalar meydana gelmiş, çok sayıda ev çökmüş ve Konsolosluk duvarında yıkılmalar meydana gelmiştir.

Antalyada kaç şiddetinde deprem oldu?

Antalya'nın Gazipaşa ilçesi açıklarında saat 15.44'te AFAD'ın (Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı) verilerine göre 5,2 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü ise Akdeniz açıklarında gerçekleşen depremin büyüklüğünü 5,4 olarak açıkladı.

Antalya deprem bölgesi mi?

Antalya il merkezi 2. derece deprem bölgesi içindedir. ... Bu çalışmada, Antalya il merkezinin depremselliğinin incelenmesi amacıyla Antalya çevresindeki sismotektonik bölgelerde 19 yılları arasında gerçekleşen depremler dikkate alınarak, istatistiksel yöntemlerle tehlike analizi gerçekleştirilmiştir.

Antalya hangi fay hattı üzerinde?

Antalya çevresinde bulunan ve deprem üreten fay kaynakları: (1) Fethiye-Burdur Fay Zonu (2) Helenik-Kıbrıs Fayı'nın Finike açıklarında uzanan bölümü (3) Kıbrıs Yayı'nın devamı kabul edilen Kırkkavak Fayı ve Aksu Fayı boyunca uzanan fay zonu (4) Kemer-Isparta ve Kemer-Korkuteli uzanımlı deprem aktivitelerinin ...