Ayak tabanı çatlamasına ne iyi gelir?

İçindekiler:

  1. Ayak tabanı çatlamasına ne iyi gelir?
  2. Ayak tabanı çatlakları neden olur?
  3. Ayak altında çıkan sertlik nedir?
  4. Ayak tabanındaki sertlik nasıl geçer?
  5. Ayak tabanı ağrısı için ne yapmalı?

Ayak tabanı çatlamasına ne iyi gelir?

Topuğunuzda meydana gelen çatlaklar sizi rahatsız ediyorsa; ılık suyun içerisine bir miktar limon suyu ilave edin ve ayaklarınızı bu suda yaklaşık 15 dakika bekletin. Ardından ponza taşı yardımıyla topuğunuzu fırçalayın. Son olarak ise ayaklarınızı temiz su ile yıkayın ve havlu yardımıyla kurutun.

Ayak tabanı çatlakları neden olur?

-Yetersiz nemlendirme: Çatlamış topukların en bilinen nedenidir. Ayağınızın altındaki deri genellikle kuru, sert ve pütür pütürdür. Bunun da nedeni, topuk derisindeki ter bezlerinin düşük seviyede bulunmasındandır. Deride bulunan yağ, normalde deriyi yumuşak olması ve kurumaması için destekler.

Ayak altında çıkan sertlik nedir?

Ayak tabanında oluşan bu deri kalınlaşmalarına hiperkeratoz denir. Ayak tabanında ki bu sertleşme ve kalınlaşmalar öncelikle yanlış basma sonucu (düz tabanlık, içe basma, yüksek kavis gibi) olur. Dış deri tabakasının protein kompenenti olan keratinin miktarının artışına bağlı olan kalınlaşmadır.

Ayak tabanındaki sertlik nasıl geçer?

Ayaklarınızı ılık su dolu bir kapta bekleterek derinizi yumuşatın. Ayaklarınızı yıkarken veya suda bekletirken sert sabunlardan kaçının çünkü bu sabunlar cildinizdeki doğal yağları alıp götürür, cildinizin kuruluğunu ve sertliğini artırır. Derinizi yumuşattıktan sonra derinizin üst kısmını ponza taşı ile ovun.

Ayak tabanı ağrısı için ne yapmalı?

Ayağınız üzerinde bir buzu 10 ila 15 dakika kadar bekletiniz. Daha sonra denediğiniz soğuk masaj sayesinde bu ağrının hafiflediğini fark edeceksiniz. Bir diğer ayak ağrısına iyi gelen yöntemlerden biriside düzenli bir şekilde egzersiz yapmaktır. Ayaklarınız hareketsiz kalmaktan dolayı da ağrıyabilir.