Altınoluk hangi ilimize bagli?

İçindekiler:

  1. Altınoluk hangi ilimize bagli?
  2. Altınoluk Ege Denizi'nde mi?
  3. Altınoluk denizi kum mu?
  4. Altınoluk güre nasıl bir yer?
  5. Akçay Denizi Ege mı?
  6. Altınoluk mahalle mi?
  7. Altınoluk deniz suyu nasıl?
  8. Balıkesir'de nerelerde denize girilir?
  9. Akçay hangi denize yakın?

Altınoluk hangi ilimize bagli?

Balıkesir, Edremit'e bağlı olan Altınoluk, Edremit-Çanakkale karayolu üzerinde, Edremit' e 25 km. mesafede yer alıyor ve Kuzeyinde Kazdağları (İda), güneyinde ise Ege Denizi (Edremit Körfezi) bulunuyor.

Altınoluk Ege Denizi'nde mi?

Altınoluk, Balıkesir ilinin Edremit ilçesine bağlı bir mahalledir. Doğal güzelliklerinin yanı sıra tarihsel birikimleriyle de pek çok ziyaretçi çekmektedir. Edremit-Küçükkuyu arasında, Ege Denizi kıyısında, zeytinlikler içinde bir sahil kasabasıdır.

Altınoluk denizi kum mu?

Altınoluk plaj bakımından oldukça zengin bir yer olmakla birlikte plajların birçoğu aynı özelliklere sahiptir. Genellikle çakıllı bir yapıya sahip olan plajlarda biraz ilerledikçe kumlu alana ulaşılabilmektedir.

Altınoluk güre nasıl bir yer?

Balıkesir'in küçük ama sevimli sahil kasabasıdır Altınoluk. Şehir merkezine bir buçuk, Edremit'e yarım saat mesafededir. Bir yanında masmavi Ege Denizi bir yanında yemyeşil Kaz Dağları ile dünyanın oksijen bakımından en zengin 2.bölgesidir. Astım hastalarının uğrak durağıdır.

Akçay Denizi Ege mı?

Akçay, Ege Denizi'nde yer alır. Güre ve Altınoluk ile aynı bölgede yer bulunan bir sahil bölgesidir.

Altınoluk mahalle mi?

Yazları 300 bin kişiyi ağırlayan, Büyükşehir Yasası dolayısıyla kapatılan Balıkesir'in Altınoluk beldesi, 57 yıl sonra mahalleye dönüştü. ... 1957 yılında köyden beldeye dönüşen kalabalık yerleşim birimi Altınoluk, Büyükşehir Yasası dolayısıyla kapatılmasından sonra mahalleye dönüşerek, muhtarlıkla yönetilmeye başlandı.

Altınoluk deniz suyu nasıl?

Ege Denizi'nde yıllık deniz suyu sıcaklığı ortalaması 17 – 19,5 °C arasında seyreder. ... Altınoluk ve çevresinde Haziran, Temmuz, Ağustos, Eylül ve hava durumuna göre kısmen Ekim ayında su sıcaklığı yüzmeye uygundur.

Balıkesir'de nerelerde denize girilir?

Balıkesir tatil yerleri içeriğimizde plajları ve sahilleri bir arada görebilirsiniz.
  1. Ayvalık - Sarımsaklı Plajı ...
  2. Marmara Adalar - Avşa Adası ...
  3. 3. Erdek - Tatlısu Köyü ...
  4. Burhaniye - Ören. ...
  5. Marmara Adası ...
  6. 6. Edremit (Akçay) - Zeytinli. ...
  7. 7. Ayvalık - Cunda Adası ...
  8. 8. Gömeç
Daha fazla öğe...

Akçay hangi denize yakın?

Edremit - Çanakkale karayolu üzerinde, Edremit'e 9 km. mesafede bulunan Akçay'ın kuzeyini Kazdağları İda , güneyini ise Ege Denizi (Edremit Körfezi) çevreliyor. KAÇ KM , NASIL GİDİLİR ? Akçay, Kazdağları'nın yemyeşil doğası ile Ege Denizi'nin mavi sularının birbirine karıştığı huzur dolu bir tatil beldesi.