Hanut otu nedir ne işe yarar?

İçindekiler:

  1. Hanut otu nedir ne işe yarar?
  2. Hanut otu nerede yetişir?
  3. Hayıt otu ne demek?
  4. Hanut Otu Nasıl Kullanılır?
  5. Hayıt suyu adet gecikmesi yapar mı?
  6. Hayıt tohumu adet döneminde içilir mı?

Hanut otu nedir ne işe yarar?

Prostat sorunlarına da iyi geldiği söylenen Hayıt Otu, geçmiş dönemlerde ruhbanlar tarafından karabiber olarak tercih edilmiştir. Ruhban biberi ismiyle anılan Hayıt Otu, Yunanca namus olarak bilinir. Erkeklerde cinsel isteği azaltıcı ot, alternatif bilimin önerdiği bitkilerdendir.

Hanut otu nerede yetişir?

Batı ve güney Anadolu'da yetişen bir ağaçtır. Haziran – temmuz aylarında mor renkli çiçekler açar. Kışın yapraklarını döken, oldukça baharatlı bir kokuya sahip bir ağaçtır.

Hayıt otu ne demek?

Hayıt otu, aslında ot türü gibi görünen bir bitki değil, çalı veya maki görünümüne sahiptir. Menengiçler familyasından olan hayıt otu, Haziran ve Temmuz aylarında mor çiçek açan bir bitkidir. Hayıt otunun faydaları ise oldukça fazladır. Hayıt otunun faydaları doktorlar tarafından da onaylanıyor.

Hanut Otu Nasıl Kullanılır?

Hayıt otunun faydalarından yararlanabilmek için tüketim şeklini bilmeniz önemli. Aktarlara danışarak, kolayca temin edebileceğiniz hayıt otu tohumunu, 1 bardak sıcak suyun içine 1 tatlı kaşığı kadar atıp 5-8 dakika kadar demlenmesini bekleyin. Devamında süzüp elde ettiğiniz çayı rahatlıkla içebilirsiniz.

Hayıt suyu adet gecikmesi yapar mı?

Evet, hayıt tohumu regl dönemini düzenler ve regl günlerinin daha ağrısız geçmesi için adet söktürücü özelliğini gösterir.

Hayıt tohumu adet döneminde içilir mı?

Adet sancıları için bitkisel çözüm amacıyla içilecekse ki hayıt en çok adet sancıları için etkilidir, adet döneminden birkaç gün evvel içilmeye başlanır (günde 1 süzen poşetlik çay içilecektir). Adet başladıktan sonra da, regl dönemi sona erinceye kadar, her gün birer süzen poşet içilmeye devam edilir.