Sebze ve meyveler ne bakımından zengindir?

İçindekiler:

  1. Sebze ve meyveler ne bakımından zengindir?
  2. Kırmızı meyvelerde hangi vitamin var?
  3. Yeşilliklerde hangi vitamin var?
  4. Kırmızı sebzelerde hangi vitamin var?
  5. Yeşil sebzelerde hangi vitamin var?

Sebze ve meyveler ne bakımından zengindir?

İçerdiği Önemli Besinler : Mineraller ve vitaminler bakımından zengindirler. Folik asit, A vitaminin ön öğesi olan beta-karoten, E, C, B2 vitamini, kalsiyum, potasyum, demir, magnezyum, posa ve diğer antioksidan özelliğe sahip bileşiklerden zengindirler.

Kırmızı meyvelerde hangi vitamin var?

Kırmızı meyveler C vitamini, K vitamini, folik asit ve lif içermesi bakımından besin değeri yüksektir. Ayrıca vücudumuzun ihtiyacı olan kolajen ve proteinler içerir. İçerdiği kolajen sayesinde cilt daha pürüzsüz ve sağlıklı olmaktadır.

Yeşilliklerde hangi vitamin var?

Besin değeri olarak yeşiller kalsiyum, magnezyum, potasyum, fosfor, çinko ve A, C, E, K vitaminlerinden zengindir. Lif, folik asit, klorofil gibi birçok mikro besin maddesi ve faydalı bitkisel kimyasallarla doludur. Tüketmek için birçok yeşil bitki seçeneği mevcuttur.

Kırmızı sebzelerde hangi vitamin var?

Çoğu kırmızı meyve ve sebze, bağışıklık sistemimizi korumaya yardımcı olan C vitamini bakımından zengindir.

Yeşil sebzelerde hangi vitamin var?

İyi bir kalsiyum, A vitamini, B9 vitamini (folat) ve C vitamini kaynağıdır. Yeşil yapraklı sebzeler söz konusu olduğunda en iyi K vitamini kaynağı sayılabilir. K vitamini, kan pıhtılaşmasında büyük rol sahibidir. Ayrıca, kemik sağlığını iyileştirme yeteneği konusunda daha fazla araştırma yapılmaktadır.