Bekçi sınavları ne zaman 2021?

İçindekiler:

  1. Bekçi sınavları ne zaman 2021?
  2. Bekçi alımında sınav var mı?
  3. Bekçilik sınavları nerede yapılıyor?
  4. Bekçi şartları nelerdir?
  5. Bekçi sınav Yerleri Açıklandı mı?
  6. Bekçiliğe nereden başvuru yapılıyor?
  7. Bekçilik Sınavı Kaç Doğru?
  8. Bekçiliğe kimler başvurabilir?

Bekçi sınavları ne zaman 2021?

Yapılan açıklamada; “2018 tarihli ve 30348 sayılı Resmi Gazete' de yayımlanarak yürürlüğe giren Çarşı ve Mahalle Bekçiliğine Giriş Sınavı Yönetmeliğinin Yazılı Sınav başlıklı 13 ve 14'üncü maddeleri kapsamında 20 Ocak 2021 tarihinde 1. Dönem Çarşı ve Mahalle Bekçiliği Yazılı Sınavı yapılmıştır.

Bekçi alımında sınav var mı?

(4) Hakkında “Çarşı ve Mahalle Bekçisi Adayı Olamaz” kararı verilen adaylar, sınavın diğer aşamalarına geçemezler. MADDE 11 – (1) Giriş sınavları; yazılı sınav, fiziki yeterlilik sınavı ve sözlü sınavı şeklinde yapılır. ... Sınavda adaylara beş şıklı, çoktan seçmeli, yüz soru sorulur.

Bekçilik sınavları nerede yapılıyor?

BEKÇİLİK SINAVI NE ZAMAN? 2020/1. Dönem Çarşı ve Mahalle Bekçiliği sınavı Cumartesi günü, saat 14.00'da merkezi İstanbul olarak gerçekleştirilecek.

Bekçi şartları nelerdir?

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, En az lise veya dengi okul mezunu olmak, En az 167 cm boyunda olmak, Beden kitle indeksi 18 (dâhil) ile 27 (dâhil) arasında olmak.

Bekçi sınav Yerleri Açıklandı mı?

Bekçilik sınav yerleri açıklandı: 2020/1. ... Bekçi adaylarının katılacağı yazılı sınav Çarşamba günü, saat 14.00'te gerçekleştirilecek. Adayların sınav giriş belgeleri ise Milli Eğitim Bakanlığı'nın internet sitesi üzerinden e Devlet ekranından öğrenilebiliyor.

Bekçiliğe nereden başvuru yapılıyor?

Adaylar, 19 Eylül – tarihleri arasında http://www.pa.edu.tr adresinden e-devlet şifresi ile giriş yaparak ön başvurularını yapabileceklerdir.

Bekçilik Sınavı Kaç Doğru?

Bekçilik yazılı sınavında 100 puan üzerinden asgari 50 puan alınması gerekir. Yani yazılı sınavda 100 sorudan en az 50 sorunun doğru cevaplaması gerekir. Sınavdan 50 ve altında puan alan adaylar, fiziki yeterlilik testine ve sözlü mülakatlara malesef ki giriş yapamaz.

Bekçiliğe kimler başvurabilir?

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, En az lise veya dengi okul mezunu olmak, En az 167 cm boyunda olmak, Beden kitle indeksi 18 (dâhil) ile 27 (dâhil) arasında olmak.