Ilişki sırasında ağrı acı neden olur?

İçindekiler:

  1. Ilişki sırasında ağrı acı neden olur?
  2. Ilk gece kasılma neden olur?
  3. Vajina kasılması neden olur?
  4. Ilişki sonrası rahimde yanma neden olur?

Ilişki sırasında ağrı acı neden olur?

Seks sırasında ağrı hissetmenin nedenleri farklı olabilir. Mesela yumurtalık kisti, endometriozis, vajinismus, vulvadinya, kronik vajinit, endometrit gibi rahatsızlıklardan kaynaklanıyor olabilir. Seks sırasındaki ağrı ilişkiye girmek istememe nedeniyle veya cinsel uyarılma sorunu nedeniyle de oluşuyor olabilir.

Ilk gece kasılma neden olur?

Cinsel ilişkide kasılma psikolojik kökenli sebeplere ya da fiziksel sorunlara bağlı oluşmaktadır. Psikolojik kasılmanın en sık sebebi vajinismustur. Fiziksel sorunlar ise enfeksiyonlar, deri hastalıkları, kistler ve anatomik bozukluklar gibi patolojilerdir ve bu durumların sonucunda gerçek ağrı oluşabilmektedir.

Vajina kasılması neden olur?

Psikolojik kasılmanın en sık sebebi vajinismustur. Fiziksel sorunlar ise enfeksiyonlar, deri hastalıkları, kistler ve anatomik bozukluklar gibi patolojilerdir ve bu durumların sonucunda gerçek ağrı oluşabilmektedir. Hissedilen gerçek ağrıya bağlı da cinsel ilişki esnasında kasılma meydana gelmektedir.

Ilişki sonrası rahimde yanma neden olur?

Vajinada yanma hissi menopozal değişimlere bağlı olarak da ortaya çıkabilir. Bu dönemde oluşan hormonal farklılıklar vajen dokusunda zayıflama ve kuruluğa yol açabilir. Bunun sonucunda özellikle ilişki sırasında ya da sonrasında vajinal yanma sık karşılaşılan bir durumdur.