BDDK yı kim denetler?

İçindekiler:

  1. BDDK yı kim denetler?
  2. BDDK hangi kanunla kuruldu?
  3. BDDK bankayı hangi kuruma devreder?
  4. Bankaların faaliyetlerini kim denetler?
  5. BDDK ne zaman kuruldu?
  6. Banka kuruluş ve faaliyet izni hangi kurum tarafından verilir?
  7. Bankaların dış denetimini kim yapar?
  8. Bankaların bağımsız denetimini kim yapar?

BDDK yı kim denetler?

BDDK, bankaların, kuruluş, çalışma, devir, denetim, yönetim, tasfiye, birleştirme gibi denetmelerine ilişkin esasları düzenler. Kredili sistemin etkin bir şekilde çalışmasını sağlamak için gerekli tüm kararları almakla yükümlüdür.

BDDK hangi kanunla kuruldu?

Kurum, finansal piyasalardaki denetim ve gözetim sisteminin etkinliğinin arttırılması ve bağımsız karar mekanizmalarına kavuşturulması yönündeki politikalar uyarınca, 23.06.1999 tarihli ve 23734 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan mülga 4389 sayılı Bankalar Kanunu ile kamu tüzel kişiliğini haiz, idari ve mali özerkliğe ...

BDDK bankayı hangi kuruma devreder?

BDDK tarafından hazırlanan plana rağmen mali yapısını düzelte- meyen bir banka, Kurul'un en az 5 üyesinin olumlu oy kullanmasıyla Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'na (TMSF) devredilebilecek veya bu bankanın bankacılık işlemleri yapma ve/veya mevduat kabul etme yetkisi kaldırılabilecektir.

Bankaların faaliyetlerini kim denetler?

Özel banka BDDK'ya bağlı Bankalar Yeminli Murakıpları tarafından denetlenir. Bankalar Yeminli Murakıpları uzmanlık alanları bankacılık olan ve dolayısıyla bir bankanın işlemlerini en yetkin biçimde denetleyen kişilerdir.

BDDK ne zaman kuruldu?

23 Haziran 1999 Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu/Kuruluş

Banka kuruluş ve faaliyet izni hangi kurum tarafından verilir?

Bankalar Kanunu'na göre, banka kurma izni yedi kişilik kurulun beş üyesinin olumlu oyu ile doğrudan Kurul tarafından verilir.

Bankaların dış denetimini kim yapar?

Bankaların dış gözetim ve denetimi ise, Bağımsız Denetim Kuruluşu, Bankalar Yeminli Murakıpları, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu ve Kurumu tarafından yapılır.

Bankaların bağımsız denetimini kim yapar?

Bağımsız denetim faaliyetleri, bankanın bağımsız denetim sözleşmesi imzaladığı yetkili denetim kuruluşunun ilgili sorumlu ortak başdenetçisi başkanlığında, aynı yetili denetim kuruluşunca istihdam edilen 3568 sayılı Kanuna göre denetim yetkisine sahip bağımsız denetçiler tarafında yürütülmektedir.