Sıcak su torbası organlara zarar verir mi?

İçindekiler:

  1. Sıcak su torbası organlara zarar verir mi?
  2. Sıcak su torbası şişkinliğe iyi gelir mi?
  3. Sıcak su torbası karın ağrısına iyi gelir mi?
  4. Bele sıcak su koymak zararlı mı?

Sıcak su torbası organlara zarar verir mi?

Uzmanlar, eğer böbreklerinizde ya da safra kesenizde taş varsa ve doktorunuz aksini söylemiyorsa da sıcak su torbası kullanılmasını önermiyor. Bunun nedeni de sıcak su torbası uygulamasının kısa süreli ağrı kesici etki yaratsa bile uzun vadede taş nedeniyle organlarınıza daha büyük zarar verme olasılığını artırması.

Sıcak su torbası şişkinliğe iyi gelir mi?

Sıcak su torbası özellikle gaz sancısı rahatsızlıklarını ortadan kaldırmak için en çok kullanılan yöntemlerden biridir. Sıcak su torbasını karnınıza koyarsanız gaz sıkışmasına bağlı ağrıyı ortadan kaldırabilirsiniz.

Sıcak su torbası karın ağrısına iyi gelir mi?

Evinizde sıcak su torbası yoksa, bunun yerine içine sıcak su doldurduğunuz bir şişeyi de kullanabilirsiniz. Sıcaklık, kaslarınızın rahatlamasını ve gevşemesini sağlar. Dolayısıyla karnınızda kramp hissettiğinizde bir yere uzanıp sıcak su torbasını en az 15 dakika boyunca ağrıyan bölgenizde tutmayı deneyin.

Bele sıcak su koymak zararlı mı?

Soğuk kış günlerinin vazgeçilmezi olan olan sıcak su torbası doğru kullanıldığı zaman faydalı oluyor. Ancak uzmanlar önemli bir noktaya dikkat çekiyor: "Ağrıyan her bölgeye sıcak uygulamayın, hayatınızdan olabilirsiniz! örneğin; sıcak, apandisiti patlatarak kişinin ölümüne bile neden olabilir"