6 haftalık gebelikte kanama neden olur?

İçindekiler:

  1. 6 haftalık gebelikte kanama neden olur?
  2. Hamileyken kan gelmesi ne demek?
  3. Yeni hamilelikte kan gelmesi normal mi?
  4. 13 haftalık gebelikte kanama normal mi?

6 haftalık gebelikte kanama neden olur?

Gebelik 6-8 haftalar arasındayken ise yumurtalıklardan salgılanan progesteron hormonunun salgısının bebeğe devir edilmesi esnasında bir "plasental shift (devir teslim) kanaması" görülebilir. Sıklıkla ağrısız ve hafif olan bu kanama anne adayının panik olmasına neden olur, ancak her şey yolunda seyreder..

Hamileyken kan gelmesi ne demek?

Kan gelmesi durumunun sıklıkla hamileliğin ilk ayları ve son aylarında yaşandığını söylemiştik. Hamileliğin son aylarında yaşanan kan gelmesi durumunun sebebi genellikle rahim ağzı tıkacının atılmasıdır. Halk arasında “nişan gelmesi” denilen bu durum, anne adayının doğum için uygun olduğunu gösterir.

Yeni hamilelikte kan gelmesi normal mi?

Gebelik esnasında oluşan kanamaların hiç birisi normal kabul edilmez. Buna karşılık hamileyken kan gelmesi durumu gebeliğin dönemlerine göre; dış gebelik, mol gebeliği (üzüm gebeliği), bebeğin eşinin önde yer alması (plasenta praevia), eşin yerinden erken ayrılması (dekolman plasenta) gibi nedenler ile kanama olabilir.

13 haftalık gebelikte kanama normal mi?

Diğer yandan gebeliğin 12-13. Haftalarında lekelenme- çok az bir kanama görülebilir. Bunun sebebi gebeliğin devamını sağlayan progesterone hormonu eksikliğidir. Hamileliğin başından itibaren yumurtalık tarafından üretilen bu hormon bu haftalarda plasenta ( bebeğin eşi ) tarafından üretilmeye başlanır.