Kestane ağacı nasıl sulanır?

İçindekiler:

  1. Kestane ağacı nasıl sulanır?
  2. Kestane agaci kac yilda verir?
  3. Kestane ağacı ne kadar sürede meyve verir?
  4. Kestane ağacı dayanıklı mı?
  5. Kestane güneşi sever mi?

Kestane ağacı nasıl sulanır?

İlk dikim yılında fidanlar toprağın nem durumuna göre 2-3 kez sulanır.Sonraki yıllarda da sulama yapmak çok zararlıdır. a)Eğimi fazla olan yerlerde seki yapmak gerekir.

Kestane agaci kac yilda verir?

Dikilen Kestane Fidanı Ne zaman Meyve Verir? Uygun koşullar altında dikilen 2 yaşlı yabani kestane anaçlı bir kestane fidanından 3-4 yıl içerisinde meyve görmeniz gerekir.Verime oturması ise 5. Yıldan sonra olmaktadır.

Kestane ağacı ne kadar sürede meyve verir?

Yemiş olarak yetiştirilen kestane ağaçları ise yabani kestane ağaçlarına göre daha kısa boyludur. Genellikle 5 veya 6 metre yüksekliğindedir. Kestane ağaçları 10 veya 10 yaşında meyve verir.

Kestane ağacı dayanıklı mı?

Kestane ağacı çok sağlam ve dayanıklı bir ağaç olmasının yanında böceklere karşı gerekli önlem alınmadığında kolayca hasar görebilir. Özellikle solucanlı kestane diye bilinen türde bolca böcek izlerine rastlanır.

Kestane güneşi sever mi?

Kestane ağacı deniz seviyen yüksekte olmayı seven bir ağaçtır. ... Bununla beraber kestane ağaçları güneşe doyması gereken ağaçlardır, ne kadar güneş ışığını alırlarsa meyveleri de o kadar bol ve kaliteli olur. Toprağın ise nem bakımından iyi bir seviyeye sahip olması ve toprağın ağır metallerden yoksun olması gerekir.