Birleşmiş Milletler Örgütünün 20 Kasım 1989 tarihinde kabul ettiği sözleşme nedir?

İçindekiler:

  1. Birleşmiş Milletler Örgütünün tarihinde kabul ettiği sözleşme nedir?
  2. Çocuk olarak ne gibi haklarımız vardır?
  3. 1989 yılında imzalanan sözleşmeye dayalı olarak kurulan ve çocuk hakları konusunda çalışmalar yapan Birleşmiş Milletler Örgütüne bağlı komite Nedir?
  4. Birleşmiş Milletler Çocuk Hakları Beyannamesi ne göre çocuğun tanımı nedir?

Birleşmiş Milletler Örgütünün tarihinde kabul ettiği sözleşme nedir?

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu Tarafından Tarihinde Kabul Edilmiştir. Bu Sözleşme uyarınca çocuğa uygulanabilecek olan kanuna göre daha erken yaşta reşit olma durumu hariç, on sekiz yaşına kadar her insan çocuk sayılır.

Çocuk olarak ne gibi haklarımız vardır?

Çocuk hakları, kanunen veya ahlaki olarak dünya üzerindeki tüm çocukların doğuştan sahip olduğu; eğitim, sağlık, yaşama, barınma; fiziksel, psikolojik veya cinsel sömürüye karşı korunma gibi haklarının hepsini birden tanımlamakta kullanılan evrensel kavramdır.

1989 yılında imzalanan sözleşmeye dayalı olarak kurulan ve çocuk hakları konusunda çalışmalar yapan Birleşmiş Milletler Örgütüne bağlı komite Nedir?

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından 20 Kasım 1989 tarihinde benimsenen Çocuk Hakları Sözleşmesi tarihinde de yürürlüğe girmiştir. ... Sözleşmeyle çocuk haklarının korunması amaçlanmış ve taraf devletlerin bu hakların yaşama geçirilmesi için yükümlülüklere uymaları gerektiği hükme bağlanmıştır.

Birleşmiş Milletler Çocuk Hakları Beyannamesi ne göre çocuğun tanımı nedir?

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından tarihinde kabul edilmiştir. olma durumu hariç, onsekiz yaşına kadar her insan çocuk sayılır.