Hatim etmenin fazileti nelerdir?

İçindekiler:

  1. Hatim etmenin fazileti nelerdir?
  2. Para ile hatim okunur mu?
  3. Para karsiligi Kuran ogretmek caiz mi?
  4. Hatim indirme nasil olur?
  5. Hatim kim için okunur?

Hatim etmenin fazileti nelerdir?

Hatim indiren bir kişiye altmış bin tane melek de şahit olur. Büyük sevabı olduğu hadislerde ve ayetlerde belirtilmiştir. Hatim etmenin bir diğer fazileti ise cihad kavramıdır. Hadislere göre hatim yapmış bir kişi Allah yolunda cihat yapmış gibi sevap kazanmaktadır.

Para ile hatim okunur mu?

“Bu sebeple, Kur'an-ı Kerim'in para karşılığında okunması ve okunan Kur'an karşılığında para verilmesi dinen caiz değildir. ... Bu sebeple bir kimsenin geçmişlerinin ruhuna bağışlamak üzere ücretle Kur'an-ı Kerim okutması, hatim indirtmesi yerine, bizzat kendisinin bildiği sureleri okuması doğru olur.

Para karsiligi Kuran ogretmek caiz mi?

İmam Muhammed'den yapılan nakil bize açıkça gösteriyor ki Hanefilerde aslolan görüş şudur: Yerine getirilmesi bizatihi kişiye vacip olan işlerde, taat ve ibadet türünden olan amellerde icare/ kira akdi yapılması caiz değildir.[20] Şu halde bu umumi kaidenin hususa yansıması şöyle olacaktır; Kur'an öğretmek de bu ...

Hatim indirme nasil olur?

Hatim indirmek için ilk olarak bir hatim duasının okunması gerekir. Hatim duasının okunmasından önce ise iyi bir niyetin dilenmesi gerekir. Daha sonra hatim indirebilmek için Kur'an-ı Kerim'i biliniyorsa ezbere bir şekilde, bilinmiyorsa ise yüzünden direkt şekilde okunabilir ve bu şekilde de hatim indirilebilir.

Hatim kim için okunur?

Hatim başkası adına yapılamaz, herkes kendi adına hatim yapabilir. Ancak yapılan hatmin hediye edilmesinde ise bir kişi kısıtlaması bulunmamaktadır. İstediğiniz kadar kişiye yaptığınız hatmi hediye edebilirsiniz. Hatim okunup bitirildikten sonra kişinin ellerini açarak dua etmesi gerekmektedir.