Adet depresyonuna ne iyi gelir?

İçindekiler:

  1. Adet depresyonuna ne iyi gelir?
  2. Adet döneminde neden mutsuz olunur?
  3. Regl duygusallık yapar mı?
  4. Regl döneminde duygu değişimi olur mu?
  5. Adet döneminde halsizlik nedir?

Adet depresyonuna ne iyi gelir?

Bu sendromun tedavisi psikiyatriktir. En etkili ilaçlar antidepresanlardır. Beraberinde kalsiyum, magnezyum, A, E ve B6 vitamin takviyesi yapılabilir.

Adet döneminde neden mutsuz olunur?

Kadınların regl döneminde kötü bir ruh halinde olmaları zaman zaman alay konusu olur. Fakat araştırmacılar, şiddetli regl öncesi dönem (PMS) yaşayan kadınların sadece “huysuz” olmadıklarına dair kanıt buldular. Kadınların ruh hallerindeki çalkalanmaların nedeni, hücreleri darmadağın eden genetik bir mutasyon olabilir.

Regl duygusallık yapar mı?

Kimi zaman aşırı duygusallık, bazen ağlama krizleri, kimi zaman da öfke nöbetleri ile geçebilen adet dönemi, kadınları depresyondan intiharın eşiğine kadar sürükleyebiliyor.

Regl döneminde duygu değişimi olur mu?

Kadınların yüzde doksanında regl öncesi ve sırasında öfke ve huzursuzluk oldukça yüksektir. Normal zamanlarda daha fazla tolere edilebilen durumlar bu dönemde daha fazla hayal kırıklığı ve öfke hissi uyandırır.

Adet döneminde halsizlik nedir?

Bu dönemde vücutta kanamayla birlikte özellikle demir kaybı çok fazla olmaktadır. Yeterli demir minerali alınmadığı takdirde demir eksikliği oluşacağından halsizlik, yorgunluk, isteksizlik, enfeksiyonlara dirençsizlik, konsantrasyon güçlüğü oluşabilir, dikkat edilmediği takdirde demir eksikliği anemisi görülebilir.