Çanakkale Güzel bir yer mi?

İçindekiler:

  1. Çanakkale Güzel bir yer mi?
  2. Çanakkale nemli mi?
  3. Çanakkale Yenice nin neyi meşhur?
  4. Yenice ne yenir?
  5. Çanakkale Yenice nasıl bir yer?
  6. Çanakkale'nin hangi ürünü Meşhur?

Çanakkale Güzel bir yer mi?

Bir milletin ayaklarının üzerinde doğrulduğu yer olan, hem Türk hem de Batı kültürü için oldukça önemli bir yere sahip, doğasıyla ve yaşam alanlarıyla insanı cezbeden, yemekleri ve coğrafi konumuyla herkesi kendisine çeken Çanakkale, belki de ülkemizin en güzel ve en anlamlı şehridir.

Çanakkale nemli mi?

Çanakkale ilimiz; yarı nemli bir iklime sahip, kışları serin, yazları sıcak, su fazlası kış mevsiminde, çok kuvvetli olan ve deniz tesirine yakın bir iklime sahiptir.

Çanakkale Yenice nin neyi meşhur?

Çınar ve Seyvan Köyü, İlçedeki antik yerleşimlerdir. Yenice'nin en eski yerleşimi Seyvan Köyünde Issız Cuma adıyla anılan ahşap çatılı cami mimarisi ile dikkat çekmektedir. İlçede, Doğa yürüyüşü, Doğa Fotoğrafçılığı, Yamaç Paraşütü, Dağ Bisikleti yapılabilecek turizm aktiviteleridir.

Yenice ne yenir?

Aramayı Yenice bölgesi ile sınırlandırın.
  • Gözde Korda Piliç 2 yorum. 20.8 km. ...
  • Ömür Lokantası 1 yorum. Türk. ...
  • İstanbullu Et Lokantası 141 yorumŞu Anda Açık. ...
  • Kasap Adnan Et Mangal. 69 yorumŞu Anda Kapalı ...
  • Dayı Et Mangal. 10 yorum. ...
  • Canbaz Köfte Çorba Salonu. 20 yorum. ...
  • Köfteci Akif Canbaz. 18 yorum. ...
  • Biga Ismet Kasap Et Mangal. 35 yorum.
Daha fazla öğe...

Çanakkale Yenice nasıl bir yer?

Yenice'ye bağlı Kalkım Beldesi de Kazdağları'nın en güzel yerleşim alanlarından bir tanesi. ... Kalkım, Kaz Dağları'nın göbeğine kurulmuş şirin, tatlı, yeşil ve sakin bir belde. Kaz Dağları'nın arka yüzünde kalmış olduğundan dolayı bugüne kadar pek fazla bilinmeyen bu belde yavaş yavaş keşfedilmeye başladı.

Çanakkale'nin hangi ürünü Meşhur?

Çanakkale'nin turistik ilçelerinden Ezine, peynir üretimi ile dünya çapında üne kavuşmuştur. Koyun, inek ve keçi sütü ile hazırlanan Ezine peyniri şehir tatilinizi sonlandırırken mutlaka satın almanız önerilen ürünler arasında yer almaktadır. Çanakkale'de birbirinden lezzetli farklı peynir çeşitleri de üretilmektedir.