Türkiye'de en çok nerede fabrika var?

İçindekiler:

  1. Türkiye'de en çok nerede fabrika var?
  2. Türkiyede kaç sanayi kuruluşu var?
  3. Türkiye'de en büyük fabrika hangisi?
  4. Türkiye'nin en büyük sanayi bölgesi neresi?
  5. Organize Sanayi Bölgesi en çok hangi bölgede?
  6. Organize sanayi en çok hangi ilde?
  7. Antepde hangi fabrikalar var?

Türkiye'de en çok nerede fabrika var?

500 sanayi şirketinin 182 tanesi İstanbul merkezli. İkinci sırada ise toplam şirketiyle İzmir bulunuyor. Satış bazında ikinci sırada olmasına rağmen Kocaeli, şirket sayısı bazında 32 şirketle üçüncü sırada. 30 şirketini İSO 500'e sokan Bursa'yı, 27 şirketle İSO 500'de temsil edilen Ankara izliyor.

Türkiyede kaç sanayi kuruluşu var?

Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu'ndan (OSBÜK) alınan verilere göre, bugün itibarıyla Türkiye'nin 80 şehrinde 325 organize sanayi bölgesi bulunuyor.

Türkiye'de en büyük fabrika hangisi?

İSO'nun Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu 2019 Araştırması'na göre, TÜPRAŞ, üretimden satışlarda 87,9 milyar lirayla en büyük sanayi kuruluşu oldu.

Türkiye'nin en büyük sanayi bölgesi neresi?

5'inci bölgenin de hizmete girmesiyle Türkiye'nin en büyük Organize Sanayi Bölgesi haline gelen Gaziantep OSB'de üretilen ürünler tüm olumsuz koşullara karşın 174 ülkeye ihracat ediliyor.

Organize Sanayi Bölgesi en çok hangi bölgede?

Batı illeri öncü Bursa, İzmir ve Kocaeli 13'er OSB ile en fazla yapılanmanın bulunduğu iller olarak ön planaçıkarken, bu illeri sırasıyla Ankara (11) ve Tekirdağ (10) izliyor. OSB bulunmayan tek il iseArtvin. Bölgesel bazda değerlendirildiğinde ise OSB'lerin yüzde 44,2'si Marmara (72) ve Ege(50) bölgelerinde bulunuyor.

Organize sanayi en çok hangi ilde?

Bursa, İzmir ve Kocaeli 13'er OSB ile en fazla yapılanmanın bulunduğu iller olarak ön planaçıkarken, bu illeri sırasıyla Ankara (11) ve Tekirdağ (10) izliyor. OSB bulunmayan tek il iseArtvin. Bölgesel bazda değerlendirildiğinde ise OSB'lerin yüzde 44,2'si Marmara (72) ve Ege(50) bölgelerinde bulunuyor.

Antepde hangi fabrikalar var?

OSB FİRMALARI
FİRMA ADIBÖLGESEKTÖR
ACARSAN MAKARNA UN GIDA SAN.TİC. A.Ş.3.BölgeGIDA
ACEMOĞLU GIDA SANAYİ TİCARET LTD.ŞTİ.2.BölgeGIDA
ACIOĞLU PİZZA YEMEK VE İKRAM ORGANİZASYONU SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ.5.Bölge-DülükGIDA
ACORPACK AMBALAJ SAN. VE TİC. A.Ş.5.Bölge-DülükPLASTİK-AMBALAJ
10 satır daha