Şizofreni tedavisi kaç yıl sürer?

İçindekiler:

  1. Şizofreni tedavisi kaç yıl sürer?
  2. Şizofreni hastaları hastanede ne kadar yatar?
  3. Şizofren ömür boyu sürer mi?
  4. Şizofren bir kişiye nasıl davranılmalı?
  5. Şizofren birini hastaneye nasıl yatırılır?
  6. Şizofreni hastaları zeki midir?
  7. Şizofren sebebi nedir?

Şizofreni tedavisi kaç yıl sürer?

Tedavi süresi en az 5 yıl olmakla birlikte birçok psikiyatrist ömür boyu antipsikotik kullanımından yanadır. Bir hastanın belirli bir ilaca kötü yanıt verdiği hükmüne varmadan önce, yeterli dozda ve sürekli ilaç kullanılıp kullanılmadığı sorgulanmalıdır.

Şizofreni hastaları hastanede ne kadar yatar?

Bulgular: Taburculuk sonrasındaki 6 aylık süre içinde 292 hastanın 50'si (.1) yeniden hastaneye yatmıştır. İlk kez hastane yatışı olan hastaların hiç biri bu süre içerisinde yeniden hastaneye yatmamıştır. Tekrarlayan yatışı olan hastaların ortalama yeniden yatış zamanı 85.6±52.1 gündür.

Şizofren ömür boyu sürer mi?

Şizofreni tedavi edilemeyen ancak uygun tedavilerle kontrol altına alınabilen ve bir yaşam boyu süren bir hastalıktır.

Şizofren bir kişiye nasıl davranılmalı?

Söylediği şeyler mantık dışı da gelse sabırlı olmalı, duygusunu anlamaya çalışmalısınız. Ailenin daha sakin, telaşsız davranabildiği durumlarda hasta kendini güvende hisseder. Hastalığın alevlenme dönemi yatıştıktan sonra hastayla sakin ve yavaş sesle konuşmalı fazla kontrol etmemelisiniz.

Şizofren birini hastaneye nasıl yatırılır?

Takip için hastanın izni gerekir ama hastaneye yatırmak için ailenin onayı yeterlidir. Genellikle hastalığın reddi ve içgörü yoksunluğu nedeniyle hastaneye yatış aile için zor olmaktadır. Gerekirse kolluk güçlerinden ve/veya ambulans hekimlerinden yararlanmak gerekebilir.

Şizofreni hastaları zeki midir?

5. Şizofreni hastaları zeki değildir! Şizofreni hastalığı olan kişilerin öğrenme, hafıza ve dikkat süreçlerinde hastalığa sahip olmayan kişilere göre daha fazla zorlandıklarını gösteren bazı araştırmalar var. Ancak bu şizofreni hastalarının zeki olmadığı anlamına gelmez!

Şizofren sebebi nedir?

Şizofreni hastalığına neyin sebep olduğu kesin olarak belirlenememiştir. Ancak beynin kimyasal yapısında meydana gelen bozukluklar, genetik ve çevresel faktörlerin hastalığın gelişiminde rol oynadığı bilinmektedir.