Yerel Yonetimler Bölümü Nedir?

İçindekiler:

  1. Yerel Yonetimler Bölümü Nedir?
  2. Yerel yönetim görevlileri kimlerdir?
  3. Yerel Yönetimler 2 yıllık mezunları ne iş yapar?
  4. Yerel Yönetimler bölümü mezunları nerelerde çalışabilir?
  5. Kaymakam yerel yönetim midir?
  6. Yerinden yönetim teşkilatı nedir?
  7. 1982 Anayasasında yerel yönetimler ile ilgili düzenlemeler nelerdir?
  8. Yerel yönetimler hangi kanuna bağlıdır?

Yerel Yonetimler Bölümü Nedir?

Yerel yönetimler, belirli bir devlet içindeki en düşük yönetim kademesi olarak var olan bir kamu yönetimi biçimini konu alan akademik bir disiplindir. Hem Dünyada hem de ülkemizde hizmetlerin yerel birimlerden verilmesi eğilimi artmaktadır.

Yerel yönetim görevlileri kimlerdir?

Valiler ve kaymakamlar hükümet tarafından atanarak resmi göreve getirilir. Bu kişiler de hükümetten aldıkları emirleri yerine getirir. İl ve ilçe yönetimleri yerel yönetim birimleridir. Doğal olarak da yönetimlerinden belediyeler sorumludur.

Yerel Yönetimler 2 yıllık mezunları ne iş yapar?

Yerel yönetimi bölümünden mezun olan kişiler mahalli idarelerde görev almaktadırlar. Bölümde temel amaç kamu veya özel sektörde oluşan yönetici yardımcılığının kapanmasıdır. Yerel yönetimlerde çalışmalara katılarak yönetici yardımcılığı yaparlar.

Yerel Yönetimler bölümü mezunları nerelerde çalışabilir?

Yerel Yönetim Bölümü Çalışma Alanları Nelerdir? Belediyeler ve belediyelere bağlı olan kuruluşlarda iş imkanı olan bölüm mezunları personel idaresi, halkla ilişkiler ve kamu yönetimi gibi departmanlarda iş bulurlar. Bu bölüm mezunları olan kişiler aldıkları eğitimler ve mahalli yönetimlerde çalışabilirler.

Kaymakam yerel yönetim midir?

Kaymakam görevlerini ilde bulunan valiliğe bağlı olarak yapar. Kaymakam ilçe içerisinde halkın can ve mal güvenliğini sağlama konusunda görevlidir. Yine ilçenin gelişip kalkmasından sorumlu olan kişi de kaymakamdır. Belediye başkanları seçimle iş başına gelen yerel yöneticilerdir.

Yerinden yönetim teşkilatı nedir?

İdari yerinden yönetim, yerel nitelikteki kamu hizmetleriyle iktisadi, ticari, kültürel ve teknik bazı fonksiyonların merkezî yönetimin hiyerarşik yapısı dışındaki kamu tüzel kişiliklerince yürütülmesidir.

1982 Anayasasında yerel yönetimler ile ilgili düzenlemeler nelerdir?

1982 Anayasasında “mahalli idarelerin kuruluş ve görevleri ile yetkileri, yerinden yönetim ilkesine uygun olarak kanunla düzenlenir (md.127)” hükmü ile yasa koyucu yerinden yönetim ilkesine uygun olmak kaydıyla yerel yönetim ile merkezi yönetim arası görev paylaşımı konusunda yasama organı yetkili kılınmıştır.

Yerel yönetimler hangi kanuna bağlıdır?

5018 sayılı kanunla kamu kurumları, sosyal güvenlik kurumları ile yerel yönetimlerin denetlenmesinde, 6085 sayılı Sayıştay kanununa paralel olarak belirtilen kurumlarda performans denetiminin de yapılacağı hükme bağlanmıştır.