Keten tohumu Nasıl Kullanılır?

İçindekiler:

  1. Keten tohumu Nasıl Kullanılır?
  2. Keten tohumu yağları yakar mı?
  3. Keten tohumu Öğütülmeden yenir mi?
  4. Yoğurt ve keten tohumu zayıflatır mı?
  5. Keten tohumu çiğnenir mi?
  6. Keten tohumu ne zaman yenir?

Keten tohumu Nasıl Kullanılır?

Keten tohumu tüketmenin en iyi yolu filizlenmiş formda tüketmektir. Tohumları ıslatmak ve daha sonra filizlendirmek fitik asidi çıkarır ve ayrıca mineral emilimini arttırır. Tohumlar ılık suda 10 dakika veya soğuk suda 2 saat bekletilebilir. Tohumlar sabah mısır gevreğine eklenerek tüketilebilir.

Keten tohumu yağları yakar mı?

Keten tohumu içerisinde bol miktarda omega 3 yağ asitleri barındırmaktadır. Omega 3 yağ asitleri yağ yakmaya yardımcı olur. Dolayısıyla keten tohumu tüketerek kilo verme sürecini hızlandırabilirsiniz.

Keten tohumu Öğütülmeden yenir mi?

Çoğu beslenme uzmanı sindirimi daha kolay olduğu için öğütülmüş keten tohumunu önermektedir. Keten tohumu öğütülmediği takdirde bağırsaklara tam öğütülmeden ilerler. Bu nedenle tüm besin değerleri alınmamış olur.

Yoğurt ve keten tohumu zayıflatır mı?

Keten tohumu ve yoğurt karışımın öne çıkan en önemli faydası zayıflamaya yardımcı olmasıdır. Keten tohumu içeriğindeki yüksek lif ile bağırsak sağlığını korur. Probiyotik açıdan zengin olan ev yapımı yoğurt ise bağırsak hareketlerini düzenler ve iyileştirir.

Keten tohumu çiğnenir mi?

Kullanımına gelecek olursak; her gün sabah ve akşam olmak üzere aç karnına birer tatlı kaşığı öğütülmüş keten tohumu ağızda çiğnenerek tüketilmeli sonrasında 1 bardak suyla mideye hızlı bir şekilde ulaşması sağlanmalıdır.

Keten tohumu ne zaman yenir?

Kabızlık sorununuz geçene kadar her gün hazırlanabilir ve akşam yatmadan önce tüketilebilir. Keten tohumu diğer malzemelerle birleştiğinde sindirimi kolaylaştırır ve kabızlık şikayetlerinin azalmasına yardımcı olur.