Gripken ne yapmamalı?

İçindekiler:

  1. Gripken ne yapmamalı?
  2. Gripken hangi vitaminler alınmalı?
  3. Çok sık grip olmak neyin belirtisi?
  4. Sık sık nezle oluyorum sebebi nedir?

Gripken ne yapmamalı?

Alkol ve kahve sıvı kaybına neden olacağı için kullanılmaması önerilir. Sigara içmeyiniz. Sigara hastalığın belirtilerini artırabileceği için içilmeyiniz. Hapşırma veya öksürme esnasında ağzınızı elinizle kapatmayınız.

Gripken hangi vitaminler alınmalı?

Gün içinde domates, taze biber, roka, maydanoz, mandalina, greyfurt, portakal, nar, kuşburnu ve kivi gibi C vitamini içeren besinler tüketilmelidir. Çinko ve selenyum: Bağışıklık sistemi için önemli minerallerdir. Selenyum; deniz ürünleri, et, soğan ve sarımsakta bulunur.

Çok sık grip olmak neyin belirtisi?

Sürekli nezle grip oluyorsanız, iyileşme süreciniz çok uzuyorsa D vitamini eksikliği yaşıyor olabilirsiniz. Astım ve kronik akciğer hastasıysanız D vitamini eksikliği bu rahatsızlıkları daha fazla yaşamanıza neden olur. Bu nedenle en kısa zamanda bir doktora başvurmalısınız.

Sık sık nezle oluyorum sebebi nedir?

Kronik yani sürekli nezle ise genellikle alerji veya başka uzun süreli faktörlere bağlı ortaya çıkar. Alerjik nezle; ağaç, çimen, çalı polenlerine, küf mantarlarına, çeşitli hayvanlara ve ev tozu akarlarına karşı oluşur. Polenlere karşı olan mevsimsel nezle (saman nezlesi) ortalama 3-4 ay sürer.