Florür vernik nasıl uygulanır?

İçindekiler:

  1. Florür vernik nasıl uygulanır?
  2. Florür yutulursa ne olur?
  3. Florür uygulaması ne sıklıkla yapılır?
  4. Diş macunu florürlü mü olmalı Florürsüz mü?

Florür vernik nasıl uygulanır?

UYGULAMA NASIL YAPILIYOR? Diş hekimi tarafından uygulanması yapılmadan önce diş yüzeyleri temizlenir ve diş diplerine uygulanır. Uygulama sonrasında 30 sn ile 2 dakika arasında kendiliğinden kurur ve diş yüzeyinde bal mumu tabakası şeklinde tutunma sağlar ve flor buradan diş yüzeyine salınım gerçekleştirir.

Florür yutulursa ne olur?

Yutulan küçük miktarlar ise herhangi bir soruna yol açmaz. Fazla miktarda yutulursa en sık rastlanılan durum mide bulantısı ve kusmadır. Piyasadaki diş macunlarının %95'inde florür bulunmaktadır.

Florür uygulaması ne sıklıkla yapılır?

Çocuğunuza iki yaşından itibaren yılda en az iki kez florürlü vernik uygulaması yapılmalıdır. Bu işlem mutlaka bir diş hekimi tarafından, hijyenik koşullarda gerçekleştirilmelidir. Öncelikle diş hekimi çocuğun florür vernik uygulamasına engel bir durumu olup olmadığını kontrol eder.

Diş macunu florürlü mü olmalı Florürsüz mü?

Ancak ne yazık ki, kliniğimize diş çürükleri ve buna bağlı enfeksiyon ile başvuran çocuk hastalarda yaygın olarak florürsüz diş macunu kullanıldığına rastlıyor ve ilk olarak yaşına uygun konsantrasyonda florürlü diş macunu öneriyoruz.