Hamilelik lekeleri nerelerde olur?

İçindekiler:

  1. Hamilelik lekeleri nerelerde olur?
  2. Hamilelikte yüz neden kararır?
  3. Hamilelik yüzde lekeleri kaçıncı ayda oluşur?
  4. Hamilelikte yüz şişmesi neden olur?
  5. Hamilelikte cilde ne iyi gelir?

Hamilelik lekeleri nerelerde olur?

Genellikle koyu kahverengi olan bu lekeler "hamilelik lekesi" olarak adlandırılmaktadır. Genellikle yüzde meydana gelen bu lekelenmeler üst dudak, yanak ve alın bölgesinde yoğunlaşmaktadır. Ancak yüzün yanı sıra boyun, iki göğüs arası ve kolun dış tarafında da bu koyu lekelenmelerin meydana geldiğini söyleyebiliriz.

Hamilelikte yüz neden kararır?

Gebelikte hormonların etkisi ile melanositlerden aşırı sentezlenen melanin pigmenti nedeniyle cilt renginde koyulaşmalar meydana geliyor. Çoğunlukla yüzde görülen lekeler, gebeliğin 4. veya 5. ayına doğru, düzensiz ve renkli lekeler şeklinde ortaya çıkıyor.

Hamilelik yüzde lekeleri kaçıncı ayda oluşur?

Hamilelikle birlikte ortaya çıkan açık veya kahverengi lekeler, gebeliğin ikinci üç aylık döneminde çıkmaya başlar. Son üç aylık dönemde iyice belirginleşen lekeler, vücudun herhangi bir noktasında kendine yer bulabiliyor. Bu lekeler doğumdan sonra çoğu zaman kendiliğinden kaybolabiliyor.

Hamilelikte yüz şişmesi neden olur?

Hamilelikte görülen şişliğin (ödem) bir diğer nedeni de beslenme problemidir. Düzensiz veya yetersiz beslenildiği zaman vücutta görülen protein eksikliği şişmeye neden olur. Protein eksikliği sebebine bağlı olarak görülen ödem genellikle yüz ve göz kapaklarında görülse de ayak ve bileklerde de görülebilir.

Hamilelikte cilde ne iyi gelir?

Cildin her dönemde temiz tutulması önemlidir ama gebelikte ekstra önem kazanır. Özellikle buharsız temizleme uygulanmalı, lekelere karşı koruyucu C vitamini ağırlıklı bakımlar yapılmalı, cilt nemlendirilmeli ve beslenmelidir. Hyalüronik asit ve K vitamini ağırlıklı cilt güçlendirici ürünlerle devam edilmelidir.