Bebekte yüzdeki kaşıntıya ne iyi gelir?

İçindekiler:

  1. Bebekte yüzdeki kaşıntıya ne iyi gelir?
  2. Bebeğin yüzünde kızarıklık neden olur?
  3. Yeni dogan bebeklerin neye alerjisi olur?
  4. Bebekler neden alerjik doğar?
  5. Melek öpücüğü nedir?

Bebekte yüzdeki kaşıntıya ne iyi gelir?

Kaşıntıya iyi gelen yöntemlerin başında kaşınan bölgeye soğuk uygulaması yapılması olmaktadır. Kaşıntı için uygulanabilecek bir diğer doğal yöntem ise aloe vera jeli olmaktadır. Eğer çiçeğe ulaşılamıyorsa aloe vera içere kozmetik ürünlerinden de yararlanılabilir.

Bebeğin yüzünde kızarıklık neden olur?

Bebek cildinde kızarıklık ve kabarmanın en sık görülen sebebi cilt kuruluğudur. Bebek cildinin nem tutma kapasitesi oldukça azdır. Nemsiz kalan cilt yüzeyinde kızarıklık ve kabarma görülmesi oldukça normal bir durumdur. Bu durumda bebeğinizin cildi onarıcı ve yatıştırıcı bir bakım rutinine ihtiyaç duymaktadır.

Yeni dogan bebeklerin neye alerjisi olur?

Yenidoğan döneminde en sık görülen alerji inek sütü ve yumurta olmakla birlikte buğday ve soya da sıklıkla karşımıza çıkabilmektedir. Ayrıca kuruyemiş, balık ve deniz ürünleri de daha az sıklıkla karşımıza çıkabilir.

Bebekler neden alerjik doğar?

Bağışıklık sisteminin mecburen dönüştüğü bu farklı yapı alerjik reaksiyonlardan da sorumlu olan sistemdir. Dolayısıyla; tüm gebeliklerde annenin vücudu alerjiye yatkın bir özellik kazanır. Bu Durumdan Dolayı; Tüm Yeni Doğan Bebekler Alerjiye Yatkın Bir Bağışıklık Sistemi İle Doğar.

Melek öpücüğü nedir?

Somon lekeleri: Bu kırmızı veya pembe lekeler genellikle gözler arasındaki alanda, göz kapaklarında veya boynun arkasında görülür. Bazı kültürlerde ensede gözlendiğinde leylek ısırığı, yüzde gözlendiğinde ise melek öpücüğü olarak adlandırılır.