Ayetler dua niyetine abdestsiz okunur mu?

İçindekiler:

  1. Ayetler dua niyetine abdestsiz okunur mu?
  2. Tesbih duasi abdestsiz okunur mu?
  3. Abdestsiz iken Ettehiyyatü okunur mu?
  4. Tesbih çekmek için abdestli olmak gerekir mi?
  5. Cenabetin duası kabul olur mu?
  6. Türkçe Yasin okumak kabul olur mu?

Ayetler dua niyetine abdestsiz okunur mu?

Kişinin abdesti yoksa yine aynı şekilde dualar okuyabilir, salavat-ı şerifler çekebilir. Ezbere bildiğiniz bir sureyi abdestiniz olmadan boş vaktinizi değerlendirirken okuyabilirsiniz. İçerisinde Allah (c.c)'un ayetlerini bulunduran Kuran-ı Kerim okunduğu zaman evin içerisi manevi anlamda huzurla dolmaktadır.

Tesbih duasi abdestsiz okunur mu?

Namazdan sonra abdest gitmişse tesbihat yaparken yenden abdest almak daha iyi olabilir ancak, abdestsiz tesbih çekilmesinde de bir sakınca yoktur. Kişini abdesti yoksa yine aynı şekilde dualar okuyabilir, salavat-ı şerifler çekebilir.

Abdestsiz iken Ettehiyyatü okunur mu?

Ayetel kürsi ayeti kerime olmasından dolayı Kuran-ı Kerim'de bulunmakta olan bir dua olma niteliği barındırmaktadır. Kuranı kerim ayetleri abdestsiz ve gusülsüz halde iken okunamadığı gibi Ayetel kürsinin de bu hallerde okunmaması gerekir.

Tesbih çekmek için abdestli olmak gerekir mi?

Tıpkı namaz kılarken olduğu gibi abdest almanın zorunluluk olduğu durumların haricinde yani dua ederken ya da tesbih çekerken abdestli olunmak zorunlu değildir. Daha faziletli bir ibadet gerçekleştirmek istiyor ve edebe uygun davranmak istiyorsanız abdestli olarak tesbih çekmek daha uygundur.

Cenabetin duası kabul olur mu?

CEVAP: Cünüp iken her türlü dua okunur. Ezberden de Kur'an' dan da okunur. Hiçbir sakıncası yoktur. İnsan cünüp olunca melun olmaz, sadece banyo yapmak farz olur.

Türkçe Yasin okumak kabul olur mu?

CEVAP: Yasin dua değil, Kur'ân'in bir süresidir. Siz eğer Kur'ân'ı orijinalinden okuyamıyorsanız mealini okuyunuz. Daha sevaptır.