Kronik sinüzit nasıl tedavi edilir?

İçindekiler:

  1. Kronik sinüzit nasıl tedavi edilir?
  2. Kronik sinüziti olanlar nelere dikkat etmeli?
  3. Sinüzit ve burun tıkanıklığı nasıl geçer?
  4. Toz sinüziti tetikler mi?
  5. Sinuzit antibiyotiksiz geçer mi?

Kronik sinüzit nasıl tedavi edilir?

Günümüzde kronik sinüzitlerin cerrahi tedavisinde tercih edilen yaklaşım endoskopik sinüs cerrahisidir. Bu ameliyat sırasında sinüslerdeki kronik enfeksiyon odakları temizlenmekte ve sinüslerin tıkalı olan burun içine boşalma kanalları uygun teknikler kullanılarak açılmaktadır.

Kronik sinüziti olanlar nelere dikkat etmeli?

Bu rahatsızlıktan korunmak için soğukta kalmamak, saçların ıslak kalmaması, ortamın nemi ve ısısının uygun olması, sigaranın dumanında dahi kalınmaması, alerjiye yol açabilecek toz, duman veya diğer irritan maddelerden uzak kalınması gibi önlemlerin yanı sıra beslenmeye de dikkat edilmeli.

Sinüzit ve burun tıkanıklığı nasıl geçer?

1- Tuzlu - karbonatlı su: Sinüzitin çok daha kısa sürede geçmesini isteyenler tuz ve karbonat ile hazırladıkları suyu burunlarından içeri çekebilir. 4 -5 kere üst üste yapılması kafidir. 2- Burun spreyi: Burun tıkanıklığını gidermek ve sinüsleri rahatlatmak için kısa aralıklarla burun spreyi kullanılabilir.

Toz sinüziti tetikler mi?

Dr. Yeliz Kantürk, özellikle alerjik kişilerde (ev tozu, polen, hayvan tüyü gibi) alerjenlerin etkisi ile çok daha kolay sinüzit tablosu ortaya çıkabildiğini belirterek, alerji ve sinüzitin benzer şikayetlere neden olmalarından dolayı çok karıştırılabildiğini söylüyor.

Sinuzit antibiyotiksiz geçer mi?

Sinüzit antibiyotiksiz geçer mi? Akut sinüzitlerin önemli bir kısmının virüslerle oluşması nedeniyle antibiyotik kullanımı gerekli değildir.