Mencevax Aşısı Nedir?

İçindekiler:

  1. Mencevax Aşısı Nedir?
  2. Menactra aşısı kaç doz yapılır?
  3. ACWY Aşısı Nedir?
  4. Meningococcal Aşısı Nedir?
  5. Bexsero aşısı ne için yapılır?
  6. Menactra kaç ay arayla yapılır?
  7. Menactra aşısı ne zaman?
  8. Konjuge Meningokok aşısı neden yapılır?
  9. Menenjit Aşisi Yaptirilmali mi?
  10. Menactra ve Nimenrix aynı mı?
  11. Menactra hangi aylarda yapılır?

Mencevax Aşısı Nedir?

Ülkemizde bulunan bir diğer aşı (Mencevax,GSK) ACWY suşlarını içeren tetravalan bir aşıdır. Epidemik meningokoksik hastalıkla ilgili özel risk grupları kesin olarak belirlenmemiş olmakla birlikte bazı kişileri yüksek riskli kişiler kapsamında değerlendirmek mümkündür.

Menactra aşısı kaç doz yapılır?

MENACTRA 9 ila 23 aylık çocuklara en az üç ay arayla verilen iki dozluk bir seri olarak uygulanır. 2 yaşından 55 yaşına kadar olan kişiler ise tek bir doz alır.

ACWY Aşısı Nedir?

Meningokok ACWY aşıları A, C, W ve Y serogruplarının neden olduğu meningokok hastalığını önlemeye yardımcı olabilir. Serogrup B'ye karşı korunmaya yardımcı olması için başka meningokok aşıları mevcuttur.

Meningococcal Aşısı Nedir?

Meningokok aşısı (MenACWY) A, C, W ve Y serogruplarına karşı koruma sağlamak için Gıda ve İlaç İdaresi (FDA) tarafından lisanslıdır. 11 ile 18 yaşları arasındaki gençler için rutin olarak iki doz MenACWY önerilir: ilk doz 11 ya da 12 yaşlarında, 16 yaşında bir rapel doz.

Bexsero aşısı ne için yapılır?

Ama B tipini içeren menenjit aşısının (Bexsero) ülkemizde uygulanabilir olması ile artık bütün menenjit tiplerine karşı korunma sağlanmış olacaktır. B tipi menenjit aşısı (Bexsero) ülkemizde yeni olmasına rağmen aslında pek çok gelişmiş ülkede rutin aşı takviminde yapılmaktadır.

Menactra kaç ay arayla yapılır?

Menactra: 9-23 aylık çocuklara en az 3 ay arayla iki doz, 2 yaşından 11 yaşına kadar olan çocuklara ise tek bir doz şeklinde uygulanır. Nimenrix: 12 aylıktan itibaren çocuklara, ergen ve yetişkinlere tek bir doz şeklinde uygulanır. Her iki aşıda kas içine enjeksiyon şeklinde uygulanmalıdır.

Menactra aşısı ne zaman?

Menactra, 9 ay-23 ay arasındaki çocuklarda en az üç ay arayla 2 dozluk seri halinde uygulanır. 2-55 yaş arasındaki kişilerde ise tek doz olarak yapılır. Nimenrix: Men A, C, W135, Y alt tiplerini içerir. 6-12 haftalık bebeklerde aşılama, 2 ay ara ile 2 enjeksiyon şeklinde uygulanır.

Konjuge Meningokok aşısı neden yapılır?

Konjuge Meningokok Aşısı Özellikle 55 yaşından büyük kişiler, askeri personel, yurtlarda kalan öğrenciler, yüksek riskli ülkelere seyahat edenler ve bağışıklık yetmezliği olanlarda bu aşı uygulanır.

Menenjit Aşisi Yaptirilmali mi?

Oldukça ciddi bir hastalık olan menenjite karşı önlem alınması ve aşı yaptırılması kritik önem taşır. Bu hastalık; 5 yaş altındaki çocuklarda daha sık görülse de ergenlik döneminde olan gençler, yaşlılar ve menenjitin yaygın olarak görüldüğü yerlere seyahat eden kişilerin de menenjit aşısı yaptırması gerekir.

Menactra ve Nimenrix aynı mı?

Menenjit Aşıları Bunlar için aşılar mevcuttur. Bunlardan 3 tanesi (Nimenrix, Menactra, Menveo) birbirinin muadili (benzeri)dir ve 4 farklı bakteri tipini (serogrup A, C, W135, Y) içeren aşılardır.

Menactra hangi aylarda yapılır?

Menactra: 9-23 aylık çocuklara en az 3 ay arayla iki doz, 2 yaşından 11 yaşına kadar olan çocuklara ise tek bir doz şeklinde uygulanır. Nimenrix: 12 aylıktan itibaren çocuklara, ergen ve yetişkinlere tek bir doz şeklinde uygulanır. Her iki aşıda kas içine enjeksiyon şeklinde uygulanmalıdır.