Üniversite ders muafiyeti nasıl olur?

İçindekiler:

  1. Üniversite ders muafiyeti nasıl olur?
  2. AÖF muafiyet talebi ne demek?
  3. Muafiyet talebinde bulunmak ne demek?
  4. AÖF muafiyet nasıl olur?
  5. AÖF muaf olduğumu nasıl anlarım?
  6. Dikey Geçiş fark dersleri nedir?
  7. Anadolu Üniversitesi AÖF ders muafiyeti nasıl yapılır?
  8. Muafiyet belgesi Nedir üniversitede?
  9. AÖF hangi derslerden muaf olunur?

Üniversite ders muafiyeti nasıl olur?

Ders muafiyet başvuruları Üniversiteye kesin kayıt yaptırdıkları ilk yarıyılın/yılın derslerinin başlamasını izleyen on beş iş günü içinde ilgili birime yapılır. Başvurular muafiyet başvurularının sona ermesini takiben beş iş günü içinde ilgili birim yönetim kurulu tarafından karara bağlanır.

AÖF muafiyet talebi ne demek?

Yabancı Dil I – II derslerinden muaf olabilmek için yaptığı başvurudur. Bir yükseköğretim programında kaydı bulunmayan ve sadece lise mezuniyeti bulunan adaylar, muafiyet başvurusunda bulunamayacak.

Muafiyet talebinde bulunmak ne demek?

Daha önce herhangi bir üniversitede yükseköğretim programlarında öğrenim görenler bu programlarda almış oldukları derslerden muafiyet almak için başvurabilirler. Kurs ve/veya sertifika programı niteliğindeki eğitim programlarından alınan dersler yükseköğretimde dikkate alınmaz.

AÖF muafiyet nasıl olur?

Bu öğrencinin muafiyet işlemi, “Denklik Belgesi” ve Türkçe onaylı Not Durum Belgesiyle yapılır. Muafiyet başvurularında yabancı dildeki belgelerin kurum/noter onaylı Türkçe çevirileri kabul edilir. ... İtirazda bulunmak isteyen öğrencinin Anadolu Üniversitesi AÖF Bürolarından verilen “İtiraz Formu”nu doldurması gerekir.

AÖF muaf olduğumu nasıl anlarım?

http://aof.anadolu.edu.tr adresine girmeli,“Öğrenci Otomasyonu” bağlantısından T.C. Kimlik Numarası ve şifresi ile giriş yapmalı,Durum Menüsünde “Ders Durum Paneli” bağlantısını açmalıdır. Muafiyet işlemi yapılan dersler, “MU” harf notuyla gösterilmektedir.

Dikey Geçiş fark dersleri nedir?

Fark dersler öğrencilerin mevcut dönem derslerine ek olarak aynı dönem içinde verilmektedir. Kimlerin fark ders alıp almayacağı mezun olduğu önlisans bölümüne göre belirlenmektedir. Aşağıdaki tabloda DGS ile 4 yıllık lisans bölümlerine geçiş yapan öğrencilerin hangi fark derslerini hangi dönemde alacağı yazılıdır.

Anadolu Üniversitesi AÖF ders muafiyeti nasıl yapılır?

ders/dersleri için muafiyet başvuruları, ilgili kayıt tarihleri arasında http://aof.anadolu.edu.tr adresi Kayıt Otomasyonu bağlantısı Çevrimiçi (Online) Başvuru Sayfası üzerinden yapılacaktır. Kayıt tarihleri, www.anadolu.edu.tr/acikogretim adresi Akademik Takvim bağlantısında yer almaktadır.

Muafiyet belgesi Nedir üniversitede?

Muafiyet nedir? Daha önce herhangi bir yükseköğretim programında alınan bir dersin, yeni kayıt olunan programda tekrar görülmek istenmemesi üzerine yapılan bir işlemdir. İkinci Üniversite kapsamında mezun olarak kayıt yaptıran öğrencilerimizin dersleri sistemden Ekim ayı içerisinde otomatik olarak düşürülecektir.

AÖF hangi derslerden muaf olunur?

Ara sınıf öğrencilerinden Fakültemize kayıt yaptırdıktan sonra diğer yükseköğretim kurumundan mezun olanların ise dilekçe ve formlar bölümünde bulunan “Ders Muafiyet Başvuru” formunu Dekanlığımıza ulaştırması gerekmektedir.