Kasık fıtığı olduğu nasıl anlaşılır?

İçindekiler:

  1. Kasık fıtığı olduğu nasıl anlaşılır?
  2. Erkeklerde fıtık nerede olur?
  3. Kasık fıtığı nelere yol açar?
  4. Kasik fitigi bacakta agri yapar mi?

Kasık fıtığı olduğu nasıl anlaşılır?

Kasık fıtıkları akut olarak belirti göstermese de genellikle kasık bölgesinde şişlik ya da kabarıklık ile karakterizedir. Kişi genellikle kasığında gevşeme ve sonrasında ağrı hisseder. Yumuşak ve içe bastırılabilir durumdaki bu şişlikler, karın içi basıncın arttığı durumlarda görünür ve kişi yattığında yok olur.

Erkeklerde fıtık nerede olur?

Fıtık, iç organlardan birinin vücudun zayıf bir bölgesinden dışarıya doğru çıkmasıdır. Sıklıkla karın bölgesinde, karın bölgesinde ise en sık kasıkta görülür. Kasık fıtığının tıbbi adı ''inguinal herni''dir.

Kasık fıtığı nelere yol açar?

Şişliğin olduğu bölge de yanma ve acı da hissedilebilir. Kişi genellikle kasığında gevşeme ve sonrasında ağrı hisseder. Ağır kaldırma esnasında veya yemeklerden sonra basınç hissi, rahatsızlık ve acıya yol açabilir. Kimi durumlarda kasık fıtığı kusma, mide bulantısı ve kabızlığa yol açabilir.

Kasik fitigi bacakta agri yapar mi?

Kasık ağrılarının başka bir nedeni de, genelde “bel fıtığı” olarak bilinen disk hernileridir. Fıtık bölgesinde baskı altında kalan sinirlerin duyusal yayılım alanlarında hissedilen bu ağrılarda ek olarak bel ağrısı, bacaklarda ağrı, uyuşukluk ve his kaybı araştırılmalıdır.