GANO en fazla kaç olur?

İçindekiler:

  1. GANO en fazla kaç olur?
  2. Genel not ortalaması kaç olmalı?
  3. Genel ortalama ve dönem ortalama ne demek?
  4. Mezun olmak için kaç AKTS KBÜ?
  5. Üniversite diploma notu en fazla kaç olur?
  6. Harf notumu nasıl hesaplarım?

GANO en fazla kaç olur?

(2) Yüksek lisans programında başarılı olmak için en az 2.50, doktora programında ise en az 3.00 GANO'ya sahip olmak gerekir. (3) Enstitü programlarını 3.50 - 3,74 GANO ile tamamlayan öğrenciler onur öğrencisi, 3.75 - 4.00 GANO ile tamamlayanlar yüksek onur öğrencisi olarak mezun olur.

Genel not ortalaması kaç olmalı?

Ders Geçme ve Sınıf Geçme: 1- Üniversitemiz Lisansüstü Eğitim -Öğretim ve Sınav Yönetmeliği'ndeki not sistemine göre ders geçme notu en az DC (60 - 69) = 1,50, mezuniyet için genel not ortalaması ise en az 4,00'lü not sisteminde 2,00-üstü olmalıdır.

Genel ortalama ve dönem ortalama ne demek?

Her dönem sonunda öğrencilerin başarı durumu, Dönem Not Ortalaması ve Genel Not Ortalaması ile belirlenir. ... Bu işlem bir dönem içinde alınan dersler için yapılırsa Dönem Not Ortalaması (DNO), o zamana kadar alınmış bütün dersler için yapılırsa Genel Not Ortalaması (GNO) elde edilir.

Mezun olmak için kaç AKTS KBÜ?

Programda yer alan dersler her dönem için 30 AKTS kredisi olmak üzere; önlisans programlarında 120 AKTS kredisi, lisans programlarında 240 AKTS kredisidir.

Üniversite diploma notu en fazla kaç olur?

En yüksek diploma notu 100 olarak belirtilmiştir. Bu nedenle en yüksek ortaöğretim başarı puanı da 500 olarak hesaplanır.

Harf notumu nasıl hesaplarım?

Bu doğrultuda hesaplama yapmak için dersin kredisiyle harf notunuzun karşılığı çarpılır. Son olarak kredileri toplamanız gerekiyor. 10,5+8+8+0+9=35,5 ardından 35,5'i toplam kredi sayısına bölüyoruz. 35,5/17= 2,08 ortalamanız kabul ediliyor. Burada önemli nokta, üniversitenin hangi harf notunu sınır olarak gördüğüdür.