Teheccüd vaktinde hangi sureler okunur?

İçindekiler:

  1. Teheccüd vaktinde hangi sureler okunur?
  2. Teheccüd namazında hangi tesbihler çekilir?
  3. Gece namazında hangi dualar okunuyor?
  4. Teheccüd namazının fazileti nelerdir?
  5. Teheccüd namazı kaç rekat kılınır hangi dualar okunur?
  6. Teheccüd namazı yatsı namazından sonra kılınır mı?

Teheccüd vaktinde hangi sureler okunur?

Oturarak Ettahiyyatu, Allahumme salli, Allahumme Barik ve de Rabbena duaları okunur.

Teheccüd namazında hangi tesbihler çekilir?

Sübhâneke'den sonra 15 kere Sübhânellâhi ve'l-hamdülillâhi velâ ilâhe illallâhü vallâhü ekber denir. Sonra eûzü besmele çekilir, Fâtiha ve sûre okunduktan sonra 10 kere daha tesbih edilir yani 'Sübhânellâhi ve'l-hamdülillâhi velâ ilâhe illallâhü vallâhü ekber' denilir.

Gece namazında hangi dualar okunuyor?

- Akşam namazının sünnetinin 1. rekatında niyet edilir ve namazda Sübhaneke, Fatiha duaları okunur. - Akşam namazının sünnetinin 2. rekatında niyet edilir ve Fatiha, Ettahiyatu, Allahumme Salli, Allahumme Barik, Rabbena sureleri okunmaktadır.

Teheccüd namazının fazileti nelerdir?

Sahih hadislere göre farz namazlardan sonra en faziletli namaz teheccüt namazıdır. ... Başka hadislerde de teheccüd namazı için gece kalkmak tavsiye edilmiş, bu namazı kılanların Allah-u Teala'ya yakınlaşacağı, salih kullardan sayılacağı, günahlarının Allah'ın izniyle örtüleceği, günahlardan korunacağı müjdelenmiştir.

Teheccüd namazı kaç rekat kılınır hangi dualar okunur?

Dört rekât olarak kılındığında, ikinci rekât sonunda teşehhüd için oturulduğunda "tahiyyat"tan sonra "Allahümme salli" ve "Allahümme barik" okunur. Üçüncü rekât için ayağa kalkıldığında önce "Sübhâneke" okunur, sonra "Eûzü besmele" çekilir ve Fâtiha suresi okunur.

Teheccüd namazı yatsı namazından sonra kılınır mı?

Teheccüd namazı, yatsı namazından sonra geceleyin kılınır. Bir süre uyuduktan sonra kalkılarak kılındığı için "teheccüd" denmiştir. Yorgunluk sebebiyle gece kalkamayacağından korkan kimsenin uykudan önce kılması da mümkündür. İki, dört veya sekiz rekat olarak kılınabilir.