Kalça sarkması neden olur?

İçindekiler:

  1. Kalça sarkması neden olur?
  2. Kalça çizgisi nedir?
  3. Çömelme hareketi ne ise yarar?
  4. Kadınlarda kalça ölçüsü kaç olmalı?
  5. Kadınlarda kalça ölçüsü nasıl alınır?

Kalça sarkması neden olur?

Kalçada sarkma öncelikle kalça volüm artışından kaynaklanmaktadır. Bunun dışında şişmanlık, kilo verme, kalçada gluteus kaslarının zayıflığı ve deri elastikiyet kayıpları yerçekimi etkisi ile kalça kitlesinin aşağıya yer değiştirmesine neden olmaktadır.

Kalça çizgisi nedir?

Kalça çizgisi, ayakta durduğumuzda, uyluk ile kalça arasında oluşan çizgidir. İdeal güzellik kavramına göre böyle bir çizgi hiç varolmamalıdır. Eğer mevcut ise de uyluk orta çizgisini geçmemelidir.

Çömelme hareketi ne ise yarar?

Son dönemlerin en popüler egzersiz hareketi squat, kalça ve bacak şekillendirmede oldukça etkili bir çömelme hareketidir. Squat, kısa zamanda vücudu sıklaştıran, hızlı kalori yakmayı sağlayan, kas ve kemik yapısının dayanıklılığını arttıran, daha dengeli bir duruş pozisyonu elde etmeye yarayan bir hareket egzersizidir.

Kadınlarda kalça ölçüsü kaç olmalı?

İdeal kalça ölçüleri, farklı bölgelerde farklı normlara sahiptir. Ancak genel olarak ele almak gerekirse, kadınların sahip olması gereken ideal kalçaların ölçüsü 1 cm arasında değişmektedir.

Kadınlarda kalça ölçüsü nasıl alınır?

Ayaklarınızı omuz genişliğinde açarak dik durun. En alt kaburga kemiğinizin altı ile kalça kemiğinizin üst kısmı arasındaki orta noktaya mezuranızı yerleştirin. Nefes verin ve çok fazla sıkmadan veya gevşek bırakmadan bir mezura ile kendinizi ölçün.