Eymir Gölü tam nerede?

İçindekiler:

  1. Eymir Gölü tam nerede?
  2. Eymir e nasıl gidilir?
  3. Eymir Gölü hangi akarsu?
  4. Mogan nerede?
  5. Ankara Eymir Gölü'ne tarafta?
  6. Eymir Gölü ücretli mi?
  7. Eymir Gölü'ne nasıl gidilir ego?
  8. Eymir Gölü'nde ne yapılır?
  9. Eymir gölünde piknik yapılıyor mu?
  10. Eymir Gölü hangi ilçeye bağlı?
  11. Mogan ne demek türkçe?
  12. Mogan Gölü otobüsle nasıl gidilir?
  13. Eymir gölünde piknik yapılır mı?
  14. Eymir gölünde mangal yasak mı?
  15. Eymir Gölü otobüsle nasıl gidilir?
  16. Ankara Eymir gölüne herkes girebilir mi?
  17. Eymir Gölü'ne arabayla giriliyor mu?

Eymir Gölü tam nerede?

Ankara ili sınırları içinde yer alan Eymir gölü, Ortadoğu Teknik Üniversitesi'ne ait bir arazide yer alıyor.

Eymir e nasıl gidilir?

Eymir gölüne direk ulaşım malesef yok ancak toplu taşıma ile ya oran a gidip TRT binasında inip taksiye bineceksiniz, ya da Gölbaşı otobüs ve dolmuşları ile Haymana kavşağına kadar gelip ordan taksi ile devam edeceksiniz (lütfen söföre göle en yakın mesafede indirmesi için uyarıda bulunmayı unutmayın) .

Eymir Gölü hangi akarsu?

Tektonik olaylarla oluşan çökme sonucu oluşmuş Mogan-Eymir-İncesu deresini izleyen çukurluk vadi, başlangıçta bir akarsu vadisiyken, derelerin getirdiği materyalin 1900'lü yıllarda Mogan çukurluğunu (bugün Gölbaşı yerleşiminin bulunduğu bölge) doldurması sonucu Mogan Gölü ve Eymir çukurluğunun önünü doldurması sonucu ...

Mogan nerede?

Mogan Gölü, Türkiye sınırları içerisinde yer alan, Ankara ili içerisinde bulunan gölbaşı ilçesinde yer almaktadır. Set göllerinden biri olan bu göl, yüzölçümü bakımından yaklaşık 63 km²'dir. Bunun dışında 14 milyon m³ su hacminin bulunduğu Mogan Gölünde, yüzey rakamı ise 9 metre arasındadır.

Ankara Eymir Gölü'ne tarafta?

Ankara'nın Gölbaşı ilçesinde bulunan Eymir Gölü ODTÜ arazisi içinde yer almaktadır. Eymir Gölü çevresi 1.09 kilometrekaredir. Derinliği 3. 80 metre olan Eymir Gölü çevresi uzunluğu 9 kilometre ortalama derinliği 5 metre civarında ölçülmüştür.

Eymir Gölü ücretli mi?

Giriş ücreti: Giriş için herhangi bir giriş ücreti ödemenize gerek yoktur. Sadece araçla girmeyi düşünürseniz Giriş Kartı çıkarmanız gerekiyor. Bunun için ödemeniz gereken ücreti ODTÜ Döner Sermaye belirliyor. Ayrıca Bisiklet'de kiralayabiliyorsunuz.

Eymir Gölü'ne nasıl gidilir ego?

EGO ile ulaşım ise; 190 No'lu Ulus-Kızılay-Konya Yolu- Eymir aracı gitmektedir. Kendi Aracınızla gidecekseniz eğer oran 'da bulunan TRT binasının oradan Eymir gölüne iniş yeri var oralar da bir yere bırakabilirsiniz.

Eymir Gölü'nde ne yapılır?

Eymir Gölü Piknik Alanı Piknik yapmanın yanı sıra kürek ve su sporlarına ve balık avlamaya da olanak sağlıyor. ODTÜ Spor Kulübü'nün kürek takımına ev sahipliği yaptığı için buraya dışarıdan gelen kişiler için de kürek kursları verilebiliyor.

Eymir gölünde piknik yapılıyor mu?

Gölün çevresinde bir şeyler atıştırabileceğiniz kafeler ve büfeler de mevcut. Ateş yakılmadığı sürece ise piknik yapmak serbest.

Eymir Gölü hangi ilçeye bağlı?

Eymir Gölü Özellikleri, Derinliği, Büyüklüğü Ankara'nın Gölbaşı ilçesinde bulunan Eymir Gölü ODTÜ arazisi içinde yer almaktadır.

Mogan ne demek türkçe?

Gece gündüz hiç durmadan ve göz pınarları kuruyana kadar ağlayan aşıkların gözyaşları zamanla birike birike bir göl oluşturur ve halk da bu göle Monza ve Ganey'in baş harflerinden oluşan "Mogan" yakıştırmasını yapar. O günden beri gölün bu isimle anıldığı rivayet edilir.

Mogan Gölü otobüsle nasıl gidilir?

Eğer toplu taşıma ile Mogan Parkı'na ulaşım sağlayacaksanız bu durumda 177, 108, 182 numaralı otobüs hatlarını tercih edebilirsiniz.

Eymir gölünde piknik yapılır mı?

Gölün çevresinde bir şeyler atıştırabileceğiniz kafeler ve büfeler de mevcut. Ateş yakılmadığı sürece ise piknik yapmak serbest.

Eymir gölünde mangal yasak mı?

Eymir Gölü Yerleşkesi genelinde mangal ve ateş yakmak yasaktır.

Eymir Gölü otobüsle nasıl gidilir?

“112 numaralı” hatla hafta içi ve hafta sonu her gün 07.00 ile 21.00 saatleri arasında seyahat edebilecek olan yolcular, “Ulus-Kızılay-Çankaya-Eymir” güzergâhında bulunan 1 hat numaralı durakları kullanabilecek. Eymir Gölü'ne gitmek isteyen başkentliler, bu hattan her iki saatte bir faydalanabilecek.

Ankara Eymir gölüne herkes girebilir mi?

Genel anlamda Göl tüm ziyaretçilere açıktır. Eğer araçla giriş yapmak isterseniz ODTÜ'den Göl Giriş Kartı çıkarmanız gerekecek. Bu kartı çıkarmadığınız takdirde gölün bulunduğu bölgeye araçsız gitmeniz gerekecek. Yine göle bisikletle rahatlıkla girebilirsiniz.

Eymir Gölü'ne arabayla giriliyor mu?

Eymir Gölü Yerleşkesine yaya girişleri saat: 06.00 - 22.00 saatleri arasındadır. Göl Yerleşkesine araç giriş kartına sahip ziyaretçilerin hafta içi girişleri saat: 06.00 – 22.00 saatleri arasındadır. ... Eymir Gölüne araç ile girişler için Göl giriş kartı almak zorunludur.