Asma ağacına hangi gübre atılır?

İçindekiler:

  1. Asma ağacına hangi gübre atılır?
  2. Üzüm bağına hangi gübre verilir?
  3. Üzüm bağına gübre ne zaman atılır?
  4. Üzüm çubuğu ne zaman sulanır?
  5. Asma cok su ister mi?

Asma ağacına hangi gübre atılır?

Tesis gübrelemesinde asmanın kök sistemini iyi geliştiren fosfor ve bunun yanında potasyumlu gübreler esas alınmaktadır. Toprak çok kumsal bünyeye sahip ise yıkanmadan dolayı yeterli düzeyde magnezyum bulunamayacağı için magnezyumlu gübrelerin de tesis gübresinde kullanılması gerekebilir.

Üzüm bağına hangi gübre verilir?

Gübrenin uygulama zamanı bağlar arasında değişmektedir. Örneğin, sulanmayan bağlarda, bazı üreticiler kış aylarında tüm gübreleme uygulamalarında yavaş salınımlı gübre kullnarak uygulama yapmayı tercih eder. Sulanan üzüm bağlarında ise, temel gübreleme olarak % 75 P ve Mg ile birlikte % 50 N ve K uygulanır.

Üzüm bağına gübre ne zaman atılır?

Azotlu gübrenin ise bağlara en uygun verilme zamanı ilkbaharda ilk toprak işlemesinden hemen önce şubat-mart aylarıdır. Arzu edilirse azotlu gübrenin ikinci yarısı nisan-mayıs aylarında da verilebilir.

Üzüm çubuğu ne zaman sulanır?

Ülkemizde bağcılık yapılan bölgelerde yağışlar, kış veya ilkbahar aylarında düşmekte ve topraklarımızda biriken (rezerv) su, haziran ortalarına kadar genellikle yeterli olmaktadır. Haziran ayından sonra iklimi çok kurak geçen yerlerde gerekli olan suyu mutlaka sulama ile karşılamak gerekir.

Asma cok su ister mi?

Asma topraktaki nem eksikliğine oldukça dayanıklı bir bitkidir. ... Bağlarda yüksek verim elde edebilmek için iklim, toprak, çeşit ve kültürel işlemlere bağlı olarak büyüme mevsimi boyunca 300-1350 mm arasında suya ihtiyaç vardır.