Hint devanagari yazısı nedir?

İçindekiler:

  1. Hint devanagari yazısı nedir?
  2. Pakistan Alfabesi Nedir?
  3. Urduca hangi dil ailesine mensup?
  4. Peştuca hangi ülkenin dili?

Hint devanagari yazısı nedir?

Devanagari ([deɪvəˈnɑːɡəˌriː];Sanskritçe: देवनागरी Devanāgarī) Hindistan ve Nepal'de kullanılan bir alfabedir. Alfabe Brahmaputra civarlarında doğdu. Sanskrit, Nepali, Marathi, Hintçe ve Nepal Bhasa bu alfabeyle yazılır. Yazı sistemi, alfabe veya harf ile ilgili bu madde taslak seviyesindedir.

Pakistan Alfabesi Nedir?

Urduca Pakistan'ın resmi dili. ... Urducada Arap alfabesi kullanılır. Ayrıca Arapça bilgisi olan bir kişinin hiç zorlanmadan öğrenebileceği bir dildir Urduca. Nitekim Hindistan'ın bağımsızlık lideri Gandhi, Arapça ve Farsça bilen biri için Urduca öğrenmenin oldukça kolay olduğunu dile getirmektedir.

Urduca hangi dil ailesine mensup?

Urdu ve Hintçe, Shaureseni olarak bilinen Hint-İran dilleri grubuna ait dilden 6. ila 13. yüzyıl arasında evrilmeye başlamıştır. Günümüzde Urduca kelimelerin %75'i, fiillerin ise %99'u kökensel olarak Sanskritçe veya Prakrit dilinden gelmektedir.

Peştuca hangi ülkenin dili?

Peştuca (Peştuca: پښتو - Devanagari-Paahthaan), Afganca, Paştuca ve Pahtuca olarak da bilinen, Afganistan'da ve Pakistan'ın batı kesiminde yaşayan Peştunların konuştuğu dil. Hint-Avrupa dillerinin Hint-İran dilleri öbeğine bağlıdır.