Girit e Türkiye'den nasıl gidilir?

İçindekiler:

  1. Girit e Türkiye'den nasıl gidilir?
  2. Girit Türkiye'de nereye yakın?
  3. Izmirden Girit adasına nasıl gidilir?
  4. Rum dini nedir?
  5. Giritliler nasıl olur?

Girit e Türkiye'den nasıl gidilir?

Türkiye'den girit'e direkt ulaşım yok.marmaris üzerinden Rodos bağlanıtısıyla denizden girit'e ulaşılabileceği gibi,atina'dan uçakla veya pire'den feribotla da adaya gidilebilir.ben izmir'den kısıtlı bir bütçeyle yola çıktım.çeşme'den sakız adasına küçük feribotlarla geçip sakız'da 2-3 saat kadar oyalanıp midilli'den ...

Girit Türkiye'de nereye yakın?

Girit Adası, Akdeniz'de Yunanistan'a bağlı bir ada. Yunanistan, aynı zamanda bir Güneydoğu Avrupa ülkesi. Yunanistan'ın güneyinde Akdeniz'in Yunanistan ile Türkiye arasındaki bölümünde doğu-batı ekseninde uzanan Girit'in kuzeyinde Mikonos, güneyinde Libya ve Mısır, doğusunda ise Kıbrıs bulunuyor.

Izmirden Girit adasına nasıl gidilir?

Ancak Türkiye üzerinden Girit'e doğrudan bir uçuş bulunmamaktadır. Hava yolu ile gitmek istemeyen kişiler için de feribotla adaya ulaşım imkanı bulunmaktadır. Girit ve Atina arasında yapılan feribotla ulaşım süresi ise yaklaşık yedi saat sürmektedir.

Rum dini nedir?

Rum, Doğu Roma İmparatorluğu sınırları içinde yaşamış ve Roma yurttaşı haklarına sahip olmuş halk veya kişidir. ... Rum kelimesi herhangi bir dini/mezhepsel anlam taşımamakla birlikte Rumların tamamına yakını Doğu Ortodoks Kilisesi mensubudur. Bu tanımdaki Rum sözcüğü Helen kökenli Rumları kapsamaktadır.

Giritliler nasıl olur?

Giritliler genelde uzun boylu, güzel, estetik yapılı, beyaz ve parlak tenli olurlar. Giritli aileler genellikle aynı semtlerde birbirlerine yakın evlerde oturmaya özen gösterirlerdi. Girit Türklerinin sağlam bir aile yapıları vardır.