Halluks valgus nelere sebep olabilir?

İçindekiler:

  1. Halluks valgus nelere sebep olabilir?
  2. Ayak parmak ayırıcı ne işe yarar?
  3. Halluks Valgus nelere sebep olabilir?
  4. Halluks Valgus tedavi edilmezse ne olur?
  5. Kemik ölçümü için hangi bölüme gidilir?

Halluks valgus nelere sebep olabilir?

Halluks valgusun gelişiminde rol oynayan birçok neden olabilir. Sürekli ayakta çalışmak ve uygun olmayan ayakkabılar kullanmak bu nedenler arasında yer alır. Sivri ve dar ayakkabılar kemik yapısını bozabileceğinden halluks valgus ortaya çıkabilir. Genetik olarak ayak hastalıklarına yatkınlık olabilir.

Ayak parmak ayırıcı ne işe yarar?

Ayak sağlığınızı korumanıza yardımcı olacak bunyon koruyucu! Ayağınızdaki hallux valgus deformesi olarak bilinen kemik büyümesini önleyecek ve aynı zamanda parmaklarınızdaki şekil bozukluklarının iyileşmesine yardımcı olacak koruyucudur.

Halluks Valgus nelere sebep olabilir?

Halluks Valgus nedenleri Dar ya da yüksek ökçeli ayakkabılar. Aşil tendonu kısalığına sahip olmak. Aşırı hareketliliğe bağlı eklem gevşekliği gelişmesi. Düztaban ya da taraklı (enli ve yayvan) ayak sahibi olmak.

Halluks Valgus tedavi edilmezse ne olur?

Yanlış ayakkabı seçimi, ayak başparmağında şişlik ve çıkıntıya yol açabiliyor. Halluks valgus adını taşıyan bu çıkıntı, estetik görünümün yanı sıra tedavi edilmediği takdirde ciddi ağrılara ve cerrahi işlem gerektiren ayak problemlerine neden olabiliyor.

Kemik ölçümü için hangi bölüme gidilir?

Kemik taraması testi yaptırmak isteyenler, hangi bölümde yaptırmalıdır? Menopoz döneminde olan kadınlar; kemik çoğunlukla kadın doğum polikliniklerinde kemik mineral yoğunluğu ölçümünü yaptırabilirler. Fakat fizik tedavi ve ortopedi branşları da, ihtiyaç görülürse bu testi yapabilmektedir.