Abant Gölü hangi tür?

İçindekiler:

  1. Abant Gölü hangi tür?
  2. Abant Gölü çevresi kaç km?
  3. Abant Gölü hangi şehirde?
  4. Abant Gölü hangi mahallede?
  5. Abant Gölüne Ne zaman gidilir?
  6. Abant Gölü çevresi kaç metre?
  7. Abant Gölü hangi bölgemizde yer alır?
  8. Abant Gölü hangi ilçeye bağlı?
  9. Abant'a giriş ücretli mi?
  10. Abant Gölü Marmara'da mı?

Abant Gölü hangi tür?

Abant Gölü
Göl türüHeyelan set gölü
Yüzölçümü1.28 km² (125 hektar)
En derin noktası18 m
Yüzey rakımı1350 m
5 satır daha

Abant Gölü çevresi kaç km?

Gölün çevresi çam, göknar ve kayın ağaçları ile çevrilidir. Yabani meyve ağaçları ve çiçekler, çeşitli mantarlar ve gölün yüzeyini kaplayan nilüferler ile oldukça zengin bir bitki örtüsüne sahiptir. Abant Gölünün çevresi yaklaşık 7 km olduğundan etrafında tam bir tur atmak çok yorucu olabilir bir çok insan için.

Abant Gölü hangi şehirde?

Bu amaçla 1988'de Tabiat Parkı olarak koruma altına alınmıştır. Göl, Bolu ilinin 34 kilometre güneybatısında Abant Dağları üzerinde bulunuyor. Ankara-İstanbul D-100 Karayolu'nun ve TEM Otoyolu'nun 203'üncü kilometresinden sonra ayrılan 22 kilometrelik yol ile göle ulaşılıyor.

Abant Gölü hangi mahallede?

Bolu'nun Mudurnu ilçesine bağlı olan Abant Gölü, Türkiye'nin kuzeybatısında yer alır.

Abant Gölüne Ne zaman gidilir?

Abant gölü ekim/Kasım aylarında gelinicek en güzel yerlerden biri.. doğayla iç içe olmak, şehir stresinden uzaklaşmak, huzura doymak ve doğanın sonbahara gecerkenki bu renk değişimine şahit olmak için mükemmel bir seçim. Huzuru arıyorsanız mükemmel ötesi bir yer!

Abant Gölü çevresi kaç metre?

Çevresi 7 kilometre olan ve yılın her ayı ayrı güzelliklere sahip olan Abant Gölü'nde yapılabilecek aktiviteler; Abant Tabiat Parkı girişinde ücretsiz ziyaretçi tanıtım merkezi ve doğa müzesi ziyareti, göl çevresinde piknik, kamp, sportif olta balıkçılığı, doğa yürüyüşü, bisikletle, faytonla, atla gezinti, Çepni ...

Abant Gölü hangi bölgemizde yer alır?

Abant Gölü Hangi Bölgede Abant Gölü, Batı Karadeniz Bölgesi sınırları içindedir. Marmara Bölgesi'ne dolayısıyla İstanbul'a çok yakındır.

Abant Gölü hangi ilçeye bağlı?

Bolu'nun Mudurnu ilçesine bağlı olan Abant Gölü, Türkiye'nin kuzeybatısında yer alır. İstanbul-Ankara yolunun ortalarında bulunur. 5 yıl önce açılan Bolu Karayolu Tüneli ile daha fazla gezginin uğrak noktası olmuştur.

Abant'a giriş ücretli mi?

Abant Gölü Giriş Ücreti 2021 Araçsız kişi başı : 8 TL. ... Motorsiklet : 16 TL. Otomobil : 24 TL.

Abant Gölü Marmara'da mı?

Abant Gölü Hangi Bölgede Abant Gölü, Batı Karadeniz Bölgesi sınırları içindedir. Marmara Bölgesi'ne dolayısıyla İstanbul'a çok yakındır.